Meinl RAPC Bongos serija – serija perkusija od topole

Meinl-RAPC-Bongos-serijaMeinl je poznata njemačka kompanija koja proizvodi jednako opsežan rang činela i perkusija. Dodatak bogatoj paleti Meinl bongosa je inovativna RAPC serija bongosa rađena od topole. Novi bongos modeli koji pripadaju novoj seriji su rađeni po novoj tehnologiji koju su nazvali Radial Ply Construction ili skraćeno RAPC. Ono što razlikuje RAPC seriju od drugih modela bongosa je izrada perkusija od slojeva topole umjesto od tradicionalnih “stave” drvenih blokića koji se spajaju u cjelinu školjke. Bongosi se sastoje od 7mm debele školjke rađene od pet-slojne topole tako da školjke ostaju tradicionalno debele.

Finiši koji su na izboru su High Gloss Cherry i Bubinga, Matte Desert (Mapa) Burl, High Gloss Ebony Black te Black Maple Burst. Još jedna inovacija u RAPC seriji je Free Ride Suspension System, koji spaja dva bongosa preko kromiranog čeličnog mosta koji je prikopčan na donje obruče bongosa. Ovo omogućava više rezonancije jer školjke nisu bušene niti spojene preko

jednog komada drveta. Također most sadrži dva snažna vijka koje možete iskoristiti ako želite montirati bongose na stalak. Obruči su rađeni od 2.5mm SSR (Safe and Sound) kromirana čelična obruča koji su lijepo oblikovani.

Što sa zvukom?…

U usporedbi s punim “stave” školjkama, slojevite školjke su jednako rezonantne ali nekako prozračnije. Bez sumnje da je to potpomognuto efektivnim Free Ride Suspension System-om koji dozvoljava autonomnu funkciju oba bongosa. Štimanje preko čvrstih 8mm lugova je brzo i lagano. Opne na školjkama su tzv. True Skin Cow Heads koje su prodorne i šiljastijeg zvuka. Obruči su ugodni za sviranje tako da nema straha od bolova u prstima.

S RACP serijom možete osloboditi svoju unutarnju latino stranu te također isprobati prednosti suspension sistema i laminiranih školjaka u svijetu bongosa.