Mesa Boogie najavio novu seriju overdrive pedala

Američki proizvođač pojačala Mesa Boogie najavio je proizvodnju četiri nove overdrive pedale: Tone-Burst, Grid Slammer, Flux-Drive i Throttle Box. Ručno proizvedene i s jednako kvalitetnim komponentama kao i svi ostali proizvodi iz tvornice Mesa Boogieja u Petalumi (Kalifornija), ove će nove pedale pokušati omogućiti obožavateljima Mesa Boogieja da se približe svojim omiljenim distorziranim zvukovima, no na praktičniji način i uz pristupačniju cijenu.

Prva u nizu, Tone-Burst, najbolje se može opisati kao boost pedala. S relativno malom količinom gaina, služi prvenstveno da dodatno saturira izlazni signal gitare bez previše promjene u boji tona, no uz kontrole za gain, te visoke i niske frekvencije može poslužiti i kao solidan blaži i transparentan ovedrive.

Grid Slammer klasični je “vintage” rock overdrive s blago izraženim srednjim frekvencijama. Level, gain i ton kontrole omogućuju oblikovanje zvuka od suptilnog do oštrijeg i agresivnijeg overdrivea.

Flux-Drive odnosi saturaciju još jedan stupanj više, te nudi veću količinu gaina i sustaina, pogodnu za samostalno korištenje ili kao dodatni boost postojeće distorzije iz pojačala, uz odvojene EQ kontrole za visoke i niske frekvencije u iznosu od +/- 12 dB.

Posljednja u nizu, Throttle Box distorzijska pedala temelji se na tipičnom Mesa Boogie high-gain zvuku, te nudi mogućnost postizanja karakterističnog V-shape frekvencijskog odziva pomoću Mid-Cut kontrole. No, lo/high gain switch omogućuje dodatnu kontrolu gaina, za one koji žele više fleksibilnosti.

Sve navedene pedale imaju true bypass i napajaju se jednom 9V baterijom ili pomoću vanjskog AC adaptera.