Mia Dimšić koncertom u HNK Osijek predstavila album prvijenac

Album prvijenac Mije Dimšić, luksuzno CD+DVD izdanje “Život nije siv”, koje je u prodaji od prvog dana proljeća, vrhunac je dosadašnje karijere jedne od najboljih kantautorica na sceni i izdanje koje jednako cijeni struka i slušateljstvo.

Koncertna promocija ovog albuma održana je jučer, u nedjelju, 2.4. u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu s početkom u 19h. Jedno od najzvučnijih novih imena hrvatske scene, prekrasna Osječanka Mia Dimšić oduševila je dupkom ispunjenu dvoranu Hrvatskog narodnog kazališta izvedbama svih pjesama sa albuma te izvanrednim obradama njenih najdražih svjetskih hitova.

Od samog Mijinog izlaska na pozornicu bilo je jasno da je riječ o večeri u kojoj će se ispreplesti magija pozitivnih vibracija koje Mia donosi gdje god se pojavi, izvanredna svirka pratećeg benda sastavljenog od ponajboljih glazbenika na ovim prostorima te publika koja otvorenih srca prima Mijine glazbene poruke o sreći, ljubavi, trudu i upornosti.

Izvedbom pjesme “Budi mi blizu” kojom se Mia prvi put predstavila hrvatskoj publici srušena je barijera izvođača i publike te se već od prvih taktova čarobnom dvoranom HNK mogla osjetiti izvanredna, gotovo obiteljska atmosfera koja je obilježila cijeli koncert.

Uvijek šarmantna Mia svojim je komentarima između pjesama očarala publiku i po nebrojeni put potvrdila status neodoljivo simpatične i pristupačne djevojke koji njena publika iznimno cijeni. 

Izvanredan Mijin prateći bend predvođen klavijaturistom Zvonimirom Glibušićem, s Nenadom Dujmićem na gitari te sjajnom ritam sekcijom uz Darija Hleba na basu i Danijela Peršića na udaraljkama dodatno u potpunom je skladu s njenim izvođačkim senzibilitetom te će u nedjelju dodatno naglasiti Mijine vokalne sposobnosti. Bendu su se kao gosti pridružili Ante Gelo i Branimir Jovanovac Bani, koji su svoj svirački obol dali i Mijinom albumu prvijencu, a jučer su maestralnim instrumentalnim izvedbama pojačali ionako impresivnu zvučnu sliku sastava. Domagoj Pavin i Franciska Perković iz benda Emanuel su kao prateći vokali upotpunili ovu čarobnu glazbenu večer, dok je gudački kvartet unio dozu visokog artizma u sjajne pop izvedbe.

Mia Dimšić & Neno Belan

Poseban gost večeri bio je jedan od Mijinih glazbenih uzora, nevjerojatni Neno Belan koji je svojom pozitivnom energijom pokazao da istinski podržava glazbeni put mlade kolegice. Izvedbom pjesama “Ja volim je”, “Rijeka snova” te emotivnim duetom s Mijom u pjesmi “Ponoćna zvona”, Neno je pokazao kako je opravdano jedan od najcjenjenijih izvođača na prostoru države.

Sjajne reakcije publike na dosadašnje Mijine hit singlove “Život nije siv”, “Sanjaj me”, “Slobodna” i “Budi mi blizu”, ali i šest potpuno novih pjesama koje svježinom, produkcijskim standardima i autorskom inovativnošću Mije Dimšić, Damira Bačića i Vjekoslava Dimtera, predstavljaju kvalitativni pomak na hrvatskoj glazbenoj sceni pokazale su kako se rađa istinska miljenica domaće publike s potencijalom statusa prave regionalne zvijezde.

Sinoćnja publika pokazala je kako zna prepoznati kvalitetu pa čak niti potpuno nove pjesme poput “Do posljednjeg retka”, “Kiša” ili “Nije važno” nisu ostale bez vokalne pratnje publike, a muk u dvorani za vrijeme izvedbe Mijinog autorskog prvijenca na engleskom jeziku, pjesme “Pieces of the Puzzle”, potvrda je tezi da se u Mijinom slučaju radi o kantautorskom potencijalu svjetskih razmjera.