DINO JELUSIĆ: Mojih TOP5

dino1Dino Jelusić, jedan od naših ponajboljih vokala i predstavnik mladih snaga rocka, podijelio je s nama svojih TOP5.

1. Alter Bridge – One Days Remains:
To je album koji kad slušam točno vidim sebe u budućnosti, ako bude sreće i pameti i dobrih pjesama. Žestoko, melodično i odlično produkcijski upakirano. Myles Kennedy kao osoba i kao pjevač je jedna velika pozitiva i jedan je od rijetkih modernih pjevača koji su ostavili utisak na mene u svakom glazbenom smislu, kako u Alter Bridge-u, tako i na Slash-ovom albumu Apocaliptic Love.

2. Mothers Finest – Black Radio Wont Play This Record:
Ovo je nezamijećen album, crossover funka i heavy metala, vrhunske melodične funky pjesme upakirane u heavy groove. To slušam već 3 godina bez prestanka!

3. Whitesnake – Come And Get It:
Whitesnake je za mene bend broj 1. Sve albume volim podjednako, ali ovaj sam izabrao jer je na njemu svirao Jon Lord, legendarni klavijaturist Deep Purplea i ostavio nezaboravne dionice na Dont Break My Heart Again, Wine Women And Song, etc. Coverdale je za mene uvijek bio i ostat će Frontmen broj 1.

4. Dio – Lock Up The Wolves:
Meni osobno najdraži heavy metal album svih vremena. Dio mi je uz bok Coverdaleu, a svaka pjesma na albumu je hit i svirački je ostavio velik trag na aranžmane i dionice kakve ja radim u svojim pjesmama. Imao je tada gitaristu Rowana Robertsona koji je tada imao 18 godina. Kad krene prva pjesma na albumu ”Wild One” odmah napravim ”masnu” facu i dobijem volju za rad!

5. Bon Jovi – Keep The Faith:
Zlatna era Bon Jovia, album koji se po mom mišljenju može stavit uz bok Panterinim Cowboysima i The Division Bellu od Pink Floyda, što od tekstova, muzike, svirke i pjevanja. Iako danas Bon Jovi nije što je nekad bio, taj album je malo remek djelo. Preporučio bi svima da ga poslušaju, ima koketiranja i s grunge-om, heavy metal-om, blues-om.

Stavio bi još dosta albuma i od Symphony x-a, Toto-a, Phill Collins-a, ali izabrao sam ovih 5 jer su ostavili najveći utisak na mene.

Ček dis aut