Fender modern player Jaguar bas – radikalne promjene usklađene sa potrebama današnjih basista

Njegova pojava je odavno trebala biti dobrodošli dodatak u seriji Feder baseva, ali isto kao i model gitare nije baš doživio veliku popularnost. Zbog toga su u Fenderu odlučili napraviti seriju Jaguar basa sa modernim podešavanjem i osnovnim dizajnom koji će dovesti ovaj bas u sklad sa svim potrebama današnjih basista.

Odmah prepoznatljiv pomak je oblik tijela koji je prvi put viđen na Jazzmasteru iz 1958., a zatim na Fender bas VI iz 1961. i na Jaguar gitari 1962. Taj oblik još uvijek privlači poglede, a Fender je odlučio i pojednostaviti dizajn prekidača i rotacijskih kontrola koje su sada više po uzoru na Jazz bas, ali s dodatnom tonskom mogućnosti uparivanja P/J pick-upa.

Vrat je, dimenzijski i izgledom, čisti Jazz bas, a dodani su crni umetci koji podsjećaju na modele iz 70-tih. Nadograđen je i most koji je sad dobio vintage tretman sa luksuznim dodatkom mjedenih sedla za poboljšanje i održavanje tona. Ploča je zadržala konture Jaguara, ali sad su kontrole postavljene kao i na standardnom Jazz basu.

ZVUK

Model Jaguar modern player dolazi u kombinaciji sa dva pick-upa koji su u P/J kombinaciji što je po meni najbolja kombinacija za podešavanje zvuka koji se nudi u Fender katalogu.

Uz fantastičan raspon zvuka, odlikuje ga i puno više ‘puncha’ koji posebno dolazi do izražaja u kombiniranoj postavci zvuka.

Podudaranjem razine glasnoće ovaj bas ćete osjetiti u zubima, ali i u želucu, iako to nije nikako Rickenbacker, ovaj modificiran Jaguar stvarno „kopa“.

Jedina mana ovog basa je što je trenutno raspoloživ jedino u crnoj boji.

Fender modern player Jaguar bas specifikacije :

– Series: Modern Player
– Body Material: Koto
– Body Shape: Jaguar
– Neck Shape: “C” Shape
– Number of Frets: 20
– Fret Size: Jumbo
– Fingerboard Radius: 9.5 in. (24.1 cm)
– Fretboard: Maple
– Nut Width: 1.5 in. (38.1 mm)

Ček dis aut