Gibson Hendrix Stratocaster

jh-gibson-black-strat
Prije nešto više od godinu dana objavljeno je da će tvrtka Gibson uskoro predstaviti Gibson Hendrix Stratocaser model(!?).

Reakcije su bile, gotovo, nepodijeljene oko toga da li Gibson treba uopće predstavljati ovaj model. Svakom tko je i površno pratio Hendrixa i opremu koju je koristio jasno je da Gibson Guitars baš i nema veze s tim.

Pritisak (internetske) javnosti očito je bio preveliki, te je mjesec dana nakon objave Gibson lagano povukao sve informacije o ovom modelu sa interneta.

No, neki internetski portali toliko su ustrajali na ovom ‘svetogrđu’ da je Gibson Guitar CEO, Henry Juszkiewicz izdao javno priopćenje vezano uz ovaj instrument.

Između ostalog Juszkiewicz kaže:

”Što je Jimi svirao tijekom svoje karijere je činjenica. Ali, naš proizvod nije imao namjeru biti duplikat gitare koju je svirao, nego smo nastojali dizajnirati gitaru koju bi on želio svirati danas….”

”Zapravo, radili smo na ovome mjesecima zajedno sa Jimi Hendrix Estate kako bi bili sigurni da su i oni zadovoljni. Tada, neposredno pred početak proizvodnje, vidjeli su reakcije po forumima i članak o ovoj gitari od autora koji je nikad nije niti vidio uživo, i povukli su se…”

Ne bih napravio nešto čime se ne ponosim… te gitare bile su sjajno dizajnirane u čast velikog inovatora i gitariste. Na kraju, kupac je taj koji odlučuje bilo da kupi ili ne ovaj proizvod. Želio bih da nam je bilo dozvoljeno da našim kupcima omogućimo taj izbor.” 

Što vi mislite?

Ček dis aut