Gretsch Marquee – nova pristupačna maple serija

marquee_seriesJavor je najvjerojatnije najkorišteniji materijal u izradi bubnjeva, njegov topao zaokruženi ton, i kontrastno izbalansirani karakter su razlog tome. Gretsch od davnina koristi javor u svojim serijama, a paleta ide od pristupačne Cataline Maple, pa sve do legendarne USA Custom serije.

Kod ozbiljnijih maple setova se uvijek spominje North American maple vrsta javora, no to podrazumijeva i viši cijenovni rang. No sada je tu nova Gretsch Marquee serija koja pruža eksplozivni otvoreni ton, profesionalne stavke i sve to po pristupačnoj cijeni.

Marquee školjke su rađene od sedam slojeva North American javora koji je malo mekanije vrste. Rub je odrezan po kutom od 30 stupnjeva, što je klasična karakteristika Gretsch bubnjeva. Školjke su također opremljene tripple flanged obručima debljine 2.3mm, low mass lugovima te suspension mount sistemom koji je zakačen za gornje lugove. Ovakav dizajn daje Marquee školjkama moćan, otvoreni attack s toplim tonovima i dubokim sustainom. Unutrašnjost školjaka je lakirana poli-satin finišem kroz koji se i dalje vide godovi drva.

Elementi su opremljeni Remo USA opnama, uz tomove dolaze i holderi, također je moguće naručiti i pojedinačne elemente.

Ljubitelji maple bubnjeva koji bi htjeli kvalitetan set rađen od North American javora, no ipak nisu u stanju izdvojiti veću sumu novaca bi definitivno trebali provjeriti novu Gretsch Marquee seriju koja će uskoro biti dostupna u Rainbow music shopu u Vlaškoj 72b.

Ček dis aut