J. Leiva Percussion Zoco Cajon – odlične performanse, niska cijena

J.-Leiva-Percussion-Zoco-CaJ. Leiva je kompanija smještena u Montilla-i u blizini Cordoba-e. Uz elegantne high-end flamenco modele i inovativne travel cajone, J.Leiva nudi impresivne entry-level cajone.

Zoco cajon model spada u klasu entry-level cajona i prva stvar koju primjetite jest koliko je dobro cajon napravljen. Bočne strane Zoco-a su formirane od sedam slojeva fenolnog laminata debljine 12mm koji se može reciklirati. Uz to što materijal pridonosi čvrstoći ujedino pridonosi i nižoj cijeni cajona.

Zanimljivo je da ovakav tip konstrukcije pomaže u smanjenju upijanja vlage u sam materijal.

Prednja ploča je debljine između 2.5mm i 4mm i također je rađena od laminiranog drva zbog manje cijene. Logo firme i modela su utisnute laganim lakom koji ne utječe na cijelokupni zvuk cajona. Patent pod imenom Pepe Leiva Direct Tension System je divna inovacija koja omogućuje perkusionistu da momentalno promjeni udio snare karaktera u zvuku jednostavnim okretom mašinice koja se nalazi na bočnoj strani.

Dvije tanke gitarske žice su zaslužne za snare efekt zvuk. Smještene su sa stražnje strane prednje ploče, a pozicionirane su vertikalno u obliku slova V. Zvuk snare-a koji je moguć dobiti kreće se od vrlo subtilnog do super praskavog.

Zoco je momentalno zadovoljavajuć za sviranje u odnosu na druge modela kod kojih malo potraje dok ne nađete poziciju najboljeg zvuka. Prednja ploča je vrlo ugodna za sviranje čak i u dužim periodima muziciranja. Zbog tanke tapa-e vrlo lagano možete istraživati različite dinamičke nivoe ovog cajona.

Bass tonovi su praskavi i tonski bogati. Ozvučen Zoco bi mogao zamjeniti i bubanj, čak i neozvučen može parirati grmljavini gitarskih pojačala i ne topi se u moru glasnijeg zvuka.

Što reći drugo nego da je Zoco cajon visoke kvalitete, impresivnog zvuka, široke primjene te velika vrijednost koju dobivate za cijenu koju ćete platiti za njega.

Ček dis aut