Kompletna satnica Zagreb Guitar Showa

zgs-web2Sve je spremno za početak prvog Zagreb Guitar Showa. Od 8. do 10.11. na pozornici zagrebačkog Sax!-a zasvirat će pedesetak glazbenika.

Veliki interes vlada za prvi Dvoboj bubnjara koji otvara ovogodišnja događanja ZGS-a. 22 bubnjara iz regije natjecat će se za nagrade koje dodjeljuju Gretsch i Rainbow Music Group, a ulogu žirija preuzimaju Josip Kamenski (bubnjar, Opća opasnost), Arsen Oremović (novinar i bubnjar), Damir Josipović (bubnjar, Gretsch Showroom, Malehookers, Jablani) i Igor Polak (urednik, MIXER.HR).

Srijeda je rezervirana za basiste. Šestorica finalista Bassmaster2011 natjecanja, koji dolaze iz Hrvatske, Italije i Srbije, natjecat će se za prekrasni unikatni bas koji je za ovu priliku izradio Javier Lopez (JanAid Guitars). Žiri Bassmastera su: Vincenzo Maurogiovanni (ITA), Javier Lopez (JanAid Guitars), Zvonimir Bučević (basista), Goran Delač (basista) i Igor Polak (MIXER.HR). Nakon natjecanja stage preuzima prošlogodišnji finalista Petar Makar sa svojim Petar Makar Projektom.

Sax! u četvrtak preuzimaju gitaristi. Već od 16 sati počinje prezentacija Marshall pojačala Ivana Ivankovića, prošlogodišnjeg pobjednika Guitarmaster natjecanja. Slijedi klinika našeg prošlogodišnjeg gosta Phil Hilbornea koju ne bi trebalo propustiti jer biti će riječi o glazbenom stilu Brian Maya sa kojim Phil često surađuje.

Dolazak Guthrie Govana na Zagreb Guitar Show definitivno je privukao najveću pažnju glazbene zajednice što dokazuju i brojne rezervacije ulaznica za njegov workshop koji slijedi odmah nakon Philovog.

I večernji glazbeni program obećava odličnu svirku. Naravno nesmijemo zaboraviti šest finalista koji će se natjecati za gitaru Sterling by MusicMan koju dodjeljuje zagrebački TMS Music Shop. Njihov nastup otvoriti će prošlogodišnji pobjednik Ivan Ivanković, a zatim je na žiriju u sastavu Guthrie Govan, Phil Hilborne, Bruno Kovačić, Juraj Belković (TMS) i Igor Polak (MIXER.HR) da izabere pobjednika.

Slušat ćemo Moderni Rock Institut, Ivana Ivankovića, Hedrasa Ramosa iz Guatemale, Ivana Mihaljevića. Po prvi puta uživo slušamo i Brunu Kovačića sa njegovim novim materijalom, a pridružit će mu se Vedran Božić i Elvis Penava.

Za kraj – poslastica. Guthrie Govan predvodi ZGS All Stars Band uz Vincenza Maurogiovannia na basu i Alena Frljaka na bubnjevima. Ovoj će se ekipi pridružiti i Phil Hilborne.

Vidimo se na Zagreb Guitar Showu!

ZGS Satnica:

08.11.2011.
Dvoboj bubnjara 2011 @ Sax! 20:30H
ulaznica: 0 kn

9.11.2011.
18:00 Vincenzo Maurogiovanni & JanAid Guitars – BASS clinic (30kn)
21:00 Bassmaster 2011 – finale natjecanja
–:—Petar Makar Project  & Guests – Live
ulaznica: 0 kn

10.11.2011.
16:00 Prezentacija Marshall pojačala:
Ivan Ivanković (Cota G4, pobjednik Guitarmaster2010) (0kn)
17:00 Phil Hilborne Guitar Clinic (30 kn)
18:30 Guthrie Govan Guitar Clinic (50 kn)
ZGS večernji program:
20: 30 Modern Rock Institute – Live
–:– Ivan Ivanković & MRI
–:– Guitarmaster2011 Finale natjecanja
–:– Hedras Ramos & Band (Guatemala, finalista GuitarIdola)
–:– Ivan Mihaljević & Side Effects
–:– Bruno Kovačić & Band
–:– ZGS All Stars Band (Guthrie Govan, Vincenzo Maurogiovanni, Alen Frljak feat. Phil Hilborne)
ulaznica: 30kn

Ulaznice za radionice vrijede i za večernji program 10.11.

Rezervacije ulaznica: rezervacije@zagrebguitarshow.com

Ček dis aut