Legendarni Zele Lipovača nastupit će na 3.Zagreb Guitar Showu

zele-lipovacaLineup 3.Zagreb Guitar Showa, koji će se održati u srijedu 27.11. u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, zatvara jedan od najpoznatijih gitarista sa ovih prostora – legendarni Zele Lipovača.

Virtuoz na gitari, idejni tvorac i utemeljitelj legendarnih “Divljih jagoda” Zele Lipovača ostati će zauvijek zapamćen kao prvi hard rock gitaristički heroj na području bivše države.

Njegovi počeci bavljenja glazbom sežu ‘daleko u prošlost’ u grupama Biseri, Selekcija i Zenit, no njegova „prava“ karijera započinje sa Divljim Jagodama. Koliko je karijera uspješna govori i činjenica da je Lipovača do sada prodao više od 4 miliona nosača zvuka, a iza sebe ima deset albuma sa Divljim Jagodama i jedan samostalan, te bezbroj koncerata „u nogama“.

Iako Zeleta ljudi znaju kao izvrsnog instrumentalistu i kao inspiraciju nebrojenim novim klincima da uzmu gitaru u ruke iza njega je i velika zbirka vanvremenskih hitova kao što su „Jedina moja“, Krivo je more“, „Motori“, „Ne želiš kraj“ i mnoge druge. Zeletu je uspjelo ono što nikome sa ovih prostora nije – iza njega je karijera u „kolijevci rock’n’rolla“ Engleskoj sa Wild Strawberries.

Zele je i vlasnik kolekcije skupocjenih i raritetnih gitara koja uključuje i njegov omiljeni Fender Stratocaster iz 1968.godine.

Zele će zasvirati na pozornici Vintagea sa ritam sekcijom Retro Gurua.

Ček dis aut