Natječaj za Zagrebfest 2012.

hdsHrvatsko društvo skladatelja 23.02.2012. godine raspisalo je Natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene a 59. Zagrebfest-u 2012. koji će se održati sredinom listopada u jednom od zagrebačkih koncertnih prostora.

SKLADATELJI  I  IZVOĐAČI ZABAVNE,
POP I ROCK GLAZBE. HRVATSKO DRUŠTVO SKLADATELJA RASPISUJE NATJEČAJ za nove skladbe za  59. ZAGREBFEST 2012. koji će se održati sredinom listopada u jednom od zagrebačkih koncertnih prostora

Osnovne upute:

 • a)  Autorski timovi (skladatelj, tekstopisac, aranžer, izvođač) zajedno šalju radove na Festival. Pravo sudjelovanja imaju državljani Republike Hrvatske. Izvođači iznimno ne moraju biti hrvatski državljani, ali moraju izvoditi skladbu na hrvatskom jeziku.
 • b)  Snimljeni radovi šalju se na CD-u u audio formatu. Snimke u mp3 formatu (128 bps) mogu se slati elektroničkom poštom na adresu: hrvoje.hegedusic@zg.t-com.hr
 • c)  Uz snimku treba priložiti (moguće u PDF-u, Sibeliusu i Wordu na navedeni e-mail):
  1.  tekst pjesama u tri (3) primjerka
  2.  notni zapis s upisanim tekstom i harmonijskim simbolima
  3.  imena svih članova autorskog tima s adresama (e-mail, ako imaju) i telefonskim brojevima radi kontakta
 • d)  Autori slanjem svojih radova prenose na organizatora pravo prve javne izvedbe i ujedno se obvezuju na potpisivanje odgovarajućeg nakladničkog ugovora zbog reguliranja prava i obveza pri objavljivanju festivalskih skladbi na nosačima zvuka i slike. Sva ostala prava pripadaju autoru prema Zakonu o autorskom i srodnim pravima.
 • e)   Svi autorski timovi čiji radovi budu izabrani za izvođenje na Festivalu, dobiti će jednokratnu  naknadu u iznosu od 5.000,00 kn brutto za potrebe produkcije i aranžmana za javno izvođenje. Broj radova koji se šalju nije ograničen, ali za svaki rad mora biti precizno naveden autorski tim.
 • f)   Autori mogu slati i one radove koji su već objavljeni ili su pripremljeni za objavu na nekom albumu. U takvom slučaju, autori moraju priložiti suglasnost izdavača (diskografa) da se rad može objaviti na festivalskom CD-u koji će izaći u izdanju Cantus d.o.o. Također, u takvom slučaju autorski tim nema pravo na jednokratnu naknadu od 5.000,00 kn bruto jer se pretpostavlja da su troškovi produkcije riješeni ugovorom s izdavačem spomenutog djela.
  Takvo djelo smije biti objavljeno najviše mjesec dana prije Festivala, to jest 15. rujna 2012. godine. Djela objavljena prije tog datuma neće se uzeti u obzir.

Radove treba predati najkasnije do 15. svibnja 2012. ili preporučeno poštom na adresu:
Hrvatsko društvo skladatelja
Berislavićeva 9, 10000 Zagreb
s naznakom “Za Zagrebfest 2012.”

Ček dis aut