O’RockFest2011: EGO


Ego je nastao 25. februara 2009. god. Sviramo autorsku muziku, alternativni rock. Do sada smo imali nekoliko nastupa u Nišu. Učestvovali smo na koncertu “Svet je lep kada pevamo” u Sokobanji; Osvojili drugo mesto na Medijana Balkanrock festivalu u Nišu (20. avgust ’10.); Učestvovali na Čupinom memorijalu u sklopu Nisomnije (05. Septembar ’10.) kao i u Kumbarinom Rock maratonu (23. Oktobar ’10.) i plasirali se u polufinale. Nekoliko puta smo svirali u humanitarne svrhe: 9. April ’09. – SKC, Niš (pomoć za lečenje mladog muzičara Srđana Mitića) ; 25. Jun ’09. – Amfiteatar na keju, Niš (Bunt i Solidarnost – pomoć deci iz doma Duško Radović); 7. Jul ’09. – park Svetog Save, Niš (promocija “Kluba 25” dobrovoljnih davalaca krvi). Prvu samostalnu svirku imali smo 03. decembra ’10. u Alternativnom kulturnom centru u Nisu.

Snimili smo 3 demo pesme za kompilaciju koju je izdala Opština medijana, Niš i Balkanrock. Promocija diska održana je 15. aprila ’11. u klubu Pravnog fakulteta, Niš.

Nastupali smo ove godine na EXIT-u, 07. jula ’11. na Exit Music Live bini.
Našu muziku ne volimo da kategorizujemo – sledimo svoje instinkte i emocije, što je i sama suština ravnoteže koju inače predstavlja ego. Bitno je to da “osećamo istu priču” koju se trudimo da podelimo sa ljudima…

Članovi:
Milica Jovanović – vokal
Milan Mirić – gitara
Jovana Dinić – gitara
Slađan Mihajlović – bas gitara
Dragana Stojiljković (Buca) – bubanj

Linkovi:
http://www.myspace.com/egoserbia
http://www.facebook.com/ego.sound.nish
http://www.reverbnation.com/egosound
http://www.youtube.com/user/EGO018

[wpaudio url=”http://mixer.hr/wp-content/uploads/2011/09/Ego-Vain.mp3″ text=”Ego – Vain” dl=”0″]
[wpaudio url=”http://mixer.hr/wp-content/uploads/2011/09/Ego-Diluted.mp3″ text=”Ego – Diluted” dl=”0″]

Ček dis aut