O’RockFest2011: Eutanazija

Eutanazija je metal bend iz Osijeka, nastao sredinom 2007. godine. Ideja benda bila je raditi autorske stvari sa tekstovima na hrvatskom jeziku te tako nastaje prvih nekoliko pjesama. Početkom 2008. godine u bend dolazi novi bubnjar. Od tada bend djeluje sa stalnom postavom: Dado (ritam gitara i vokal), Davor (solo gitara), Hrca (bas gitara) i Ilija (bubnjevi).

Dolaskom novog bubnjara bend nastavlja sa radom na autorskim stvarima i širi svoje horizonte tako da nove pjesme dobivaju tekstove na engleskom jeziku. 19.07.2008. bend ima svoj prvi live nastup u “MO Mali Pariz” u Slavonskom Brodu. Nakon toga slijede mnogi drugi nastupi po klubovima, open air festivalima i moto susretima između ostalog sa Općom Opasnosti u Županji i Osijeku, sa Vranama u Požegi te kao predgrupa Divljim jagodama u Otoku. Početkom 2010. godine bend snima svoj prvi demo sa 5 pjesama pod nazivom Nightmares & Dreamscapes i mijenja ime u Exister.

Pod tim imenom band djeluje nekoliko mjeseci i odrađuje nekoliko svirki nakon čega odlučuje vratiti prvobitno ime Eutanazija. Početkom 2011. godine ponovno ulazimo u studio te snimamo novi demo koji sadrži 11 pjesama (5 pjesama sa prvog dema i 6 novih). Demo je trenutno na miksanju i masteringu, a bend vježba, traži svirke i, naravno, radi na novom materijalu.

[wpaudio url=”http://mixer.hr/wp-content/uploads/2011/09/Davolji-San.mp3″ text=”Euatanazija – Đavolji san” dl=”0″]
[wpaudio url=”http://mixer.hr/wp-content/uploads/2011/09/Hangem-High.mp3″ text=”Euatanazija – Hang’em High” dl=”0″]

Ček dis aut