O’RockFest2011: Flamethrower

Flamethrower je osnovan 2004. godine u Koprivnici. Od samih početaka bend je počeo s radom na autorskom materijalu. Glazbeni stil je u domeni heavy metala s raznim utjecajima drugih žanrova, kao što su thrash i progressive metal. Neke od pjesama također sadrže tradicionalne hrvatske ritmove i melodije. Tekstualne teme temelje se na osobnim iskustvima, introspekciji i osobnoj interpretaciji nekih povijesnih događaja.

Prvu službenu snimku bend objavljuje u travnju 2007. godine, kao demo snimku na CD-u, nazvanu „The Birth of Flame“. Prvi studijski album, naslova „A Treason or the Truth“, objavljen je u travnju 2010. godine u vlastitoj nakladi, a 2011. godine je i službeno objavljen preko izdavačke kuće One Records.

Flamethrower je održao velik broj nastupa diljem Hrvatske, a prvi inozemni nastup održan je u srpnju 2010. godine u sklopu Metal Campa u slovenskom Tolminu.

Početkom 2011. godine bend je sveden na 3 aktivna člana, s četvrtim članom (ritam gitara) kao session gitaristom za potrebe live nastupa.

Članovi:
Tomislav Ferenc – gitara, vokal
Gregor Buhanec – bas gitara
Branko Pleadin – bubnjevi

[wpaudio url=”http://mixer.hr/wp-content/uploads/2011/09/Avenge-for-Hundreds-of-Sins.mp3″ text=”Flamethrower – Avenge for Hundreds of Sins” dl=”0″]
[wpaudio url=”http://mixer.hr/wp-content/uploads/2011/09/Pathless-Circle.mp3″ text=”Flamethrower – Pathless Circle” dl=”0″]

Ček dis aut