‘Six-String Stories’ by Eric Clapton – Glazbena oprema pretočena na papir…

six-string-stories-3Kada je riječ o glazbenoj opremi, ona uvijek privlači pažnju znatiželjnih očiju kroz brojne časopise, emisije, recenzije, izložbe i dr. No, kada se radi o fanovima nekog određenog glazbenika onda priča postaje ozbiljnija, jer se ne radi samo o znatiželji. Tako svim fanovima Claptona (koji ne znaju) možemo predložiti ili savjetovati knjigu ‘Six-String Stories’ u kojoj je opisano gotovo 300 primjeraka različite glazbene opreme, kako u riječi tako i slike.

Od mnogobrojnih gitara koje se mogu pronaći u knjizi, nalaze se tri kultne Claptonove gitare: Clapton’s 1956 Fender Stratocaster; Stratocaster izrađen od dijelova ’56 i ’57 Strat modela, nazvan Blackie; Gibson ES-335 iz 1964. Ovi modeli prodani su u ‘više svrhe’ u razdoblju 1999-2011 po tada rekordnim cijenama, u korist Crossroad Centra za liječenje ovisnika o alkoholu i drogama osnovanom 1997. od strane Erica Claptona. Svi instrumenti prikazani su kronološkim slijedom, odnosno razvojem karijere Claptona. Svaki instrument i ostala glazbena oprema opisani su izvornim Claptonovim riječima te upotpunjene dodatnim informacijama i odličnim fotografijama.

clapton-six-string-stories-Knjiga izlazi u limited izdanju od 2000 primjeraka potpisanih rukom Erica Claptona. ‘Six-String Stories’ dolazi ručno uvezan u ‘cherry red’ kožni uvez koji podsjeća na Claptonov ES-335 te otisnutim srebrnim i zlatnim konturama instrumenata. Unutar korica nalazi se 376 oku zanimljivih stranica sa pozlaćenim rubovima. Cijena se kreće oko £375.00 što neće predstavljati poteškoću pravim kolekcionarima i zaljubljenicima u Claptonov rad.

“One by one these guitars were the chapters of my life,”…..”They belong to a very well-loved family.” E.C.

Ček dis aut