Guitar Works: Ivan Mihaljević


ivan_frontIvan Mihaljević gitarist je, pjevač i kompozitor. Rođen je 16. kolovoza 1986. u Zagrebu.

S 14 godina počeo je pohađati Rock Akademiju. Tijekom sljedećih nekoliko godina svirao je u nekoliko sastava dok nije osnovao grupu Forsaken s kojom je ostvario brojne nastupe i snimio 2 demo albuma. Po završetku Rock Akademije nastavio je sa satovima gitare, glazbene teorije, pjevanja i klavira u srednjoj glazbenoj školi za popularnu i jazz glazbu.

U kolovozu 2005. nastupio je na najvećem europskom metal festivalu Wacken Open Air u Njemačkoj s grupom Hard Time kao zamjena za njihova tadašnjega gitarista i dobio izvrsne kritike njemačkog tiska. Tijekom sljedećih godinu i pol svirao je s nekoliko sastava te povremeno kao zamjena za gitarista u Hard Timeu.

2006. postao je stalni član Hard Timea s kojim je ostvario brojne nastupe (uključujući koncert koji je snimljen za live DVD, koncert s jednim od njegovih najvećih gitarističkih uzora Paulom Gilbertom i festival s rock legendama The Cult i Scorpions) i snimio 2 video spota za pjesme “Deja Vu” i “Zombie”. U studenom 2007. otišao je na svoju prvu Europsku turneju s Hard Timeom te 2008. bio na turneji po Engleskoj.

U kolovozu 2008. objavio je prvi solo album “Sandcastle”. U listopadu 2008. ponovno je nastupio s Paulom Gilbertom, ali ovaj puta kao samostalni izvođač. Izvodio je pjesme s albuma Sandcastle. U studenom 2008. ponovno je bio na turneji po Europi s Hard Timeom te je nakon toga otišao u SAD gdje je skladao i snimio nekoliko pjesama za novi album američkoga gitarista Johna Dennera na kojem također među ostalima sviraju i  poznati svjetski virtuoz na bass gitari Billy Sheehan (Mr. Big, Steve Vai, David Lee Roth…), australski gitaristički virtuoz Brett Garsed (John Farnham, T. J. Helmerich, Planet X) i urednik najpoznatijega engleskog gitarističkog časopisa Guitar Techniques Phil Hilborne.

Tijekom boravka u Americi nastupio je s izumiteljem električne gitare Lesom Paulom po kojem se i zove najprodavaniji svjetski model električne gitare, Gibson Les Paul u Iridium Jazz klubu na Time Squareu u New Yorku.

U prosincu 2008. Hard Time je objavio novi live album “Live in Jabuka”.

Trenutačno radi na novom samostalnom albumu i novom studijskom albumu Hard Timea.Ček dis aut