Slovenski The Dreams nakon SugarCubeBlues Festivala dolaze i na Zagreb Guitar Show

the-dreams-sugarcube

Slovenski The Dreams – The Allman Brothers Tribute Band nastupili su prvi puta u hrvatskoj početkom prošle godine u zagrebačkom klubu Hard Place, a ove su godine nastupili na osmom izdanju SugarCube Blues festivala u Županji.

Novo ukazanje biti će na pozornici Vintage Industrial Bara na ovogodišnjem Zagreb Guitar Showu u srijedu 27.11.2013. Za ovu priliku na bubnjevima će im se pridružiti Adonis Dokuzović (Retro Guru).

The Dreams je bend koji se sastoji od osam iskusnih glazbenika, a svoje su koncertno putovanje započeli u klubu Cankarjevoga doma u Ljubljani. Kao što i samo ime benda govori, njihova je glazba posvećena velikanima američkoga blues rocka, ali i ljubavi prema svirci uživo i odlučnosti da se na pozornici dogodi ono što se i mora dogoditi.

Ideja o tribute bendu sazrijevala je od 2009 godine, kada su neki od članova iskoristili priliku na jednom od dobrotvornih koncerata odsvirati dvije pjesme skupine The Allman Brothers Band i na taj način proslaviti 40 godišnjicu rada američkih legendi. The Dreams su bili svjesni da je za vrstu glazbe koju su željeli svirati najvažnija kemija među glazbenicima, jer, sukladno tradiciji tipičnoj za Allman Brothers band, pjesme se svaki put ponovo rađaju direktno na pozornici.

“Pjesme Allman Brothers banda na svakom koncertu zvuče drugačije i biti njihov tribute band, znači biti sposoban poštovati takvu ostavštinu, uložiti iskrenost u svaki nastup i djeliti sa publikom energiju i ideje konkretnog trenutka”, omiljena je misao članova The Dreams.

Ček dis aut