Tko svira na 5.O’ROCK Festu?

o-rock

Udruga mladih Feniks organizira 22.10.2011. od 19:30h u Domu kulture Oroslavje petu godinu za redom demo festival O’ROCK FEST.

Festival je natjecateljskog karaktera, bendovi su svoje demo uratke slali na adresu udruge do sredine srpnja 2011. Bendove je koji će zasvirati na 5.O’ROCK FESTu izabrao je stručni žiri u sastavu Igor Polak (urednik na glazbenom portalu Mixer.hr), Katarina Špoljar (Soundset), Sebastijan Fuštin (novinar, član benda Noxin), Velimir Grabušić (voditelj glazbenih radionica Feniks Music Project), Elizabeta Škvorčec (predsjednica Udruge mladih Feniks), te publika koja je na glazbenom portalu MIXER.HR mogla glasati za svog favorita.

Izabrani bendovi su:
1. Agharti (Zagreb)
2. Fonic (Beograd)
3. The Rock Flock (Zagreb)
4. Pištolj na gumene metke (Sisak)
5. Kevalar Bikini (Zagreb)
6. Lobotomija (Zagreb)
7. Isana (Oroslavje)

+ 1 bend prema glasovima na MIXER.HR

Pobjednik O’ROCK FESTa dobiti će statuu feniksa koju je izradio zagorski umjetnik Srečko Lacković.

U sklopu demo festivala, održavati će se glazbene radionice Feniks Music Project.

Na festivalu predstaviti će se projekt ‘Pozitivne vibracije’ HUHIV-a (Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa) i glazbenog portala MIXER.HR nastavljajući svoju misiju informiranja o bolesti i njenoj prevenciji.
U 2009. godini na natjecanju „Circoolar“ O’ROCK FEST nominiran je za najbolji demo festival u Hrvatskoj, u 2010, udruga je dobila „Nagradu grada Oroslavja“ za doprinos od osobnog značenja za razvitak i ugled grada, a u 2011 udruga je dobila „Zahvalnicu grada Oroslavja“. Mlade iz udruge Feniks potaklo je na širenje i razvoj alternativne kulture u svrhu promocije Krapinsko-zagorske županije i Oroslavja

Ček dis aut