Townshendov Les Paul za 50.000$

petetownshendgoldtop

Gibson Les Paul Deluxe Goldtop, koji je pripadao Pete Townshendu (The Who), postigao je cijenu od 50.000 $ na nedavnoj aukciji u Londonu. Townshend je gitaru koristio na američkom dijelu Quadrophenia turneje 1973/74. godine.

"Posudio sam gitaru svom šogoru i suradniku, Jon Astleyu, negdje 75. ili 76… Kad ju je Jon želio vratiti odlučio sam mu je pokloniti." rekao je Townshend.

U popratnom pismu koje potvrđuje autentičnost gitare Townshend je napisao: "Ovu Les Paul Deluxe gitaru mi je prodao Bob Heil za američku Quadrophenia turneju 1973. Većina tih ranih Les Paula bila je ‘cherry  sunburst’ finiša, a samo je nekoliko bilo ‘gold top’….Bila je to moja ‘broj 5’ gitara za pozornicu na toj turneji i vjerojatno jedan od mojih najranijih Les Paula. Nije modificirana, osim mašinica koje su zamijenjene Groverima."

Na aukciji se pojavilo i rukom pisano pismo John Lennona poslano obožavatelju, truba Louis Armstronga, harmonika koju je Dylan poklonio Hendrixu i bass bubanj iz seta Dave Grohla koji je Kurt Cobain uništio na koncertu 1991. godine.

Ček dis aut