Ubisoftov Rocksmith za prave gitariste i gamere

rocksmith

Dok ostali izdavači poput Guitar Heroa i Rock Banda gase iznimno popularne muzičke serijale ili smanjuju intenzitet objave novih nastavaka, Ubisoft se odlučio na pokretanje nove franšize Rocksmith. No, za razliku od drugih glazbenih igara koje su trenutno na tržištu i čiji su kontroleri i dalje većinom primitivne plastične verzije instrumenata – u Rocksmithu će se moći svirati na pravim instrumentima, a igra će se navodno automatski prilagođavati umijeću sviranja igrača pa će u Rocksmithu uživati potpuni početnici kao i profesionalci.

Prema službenom priopćenju od prije par dana, Rocksmith omogućava direktno priključenje prave gitare na Xbox 360, PlayStation 3, Wii i PC, premda se potonja platforma ne spominje na službenim web stranicama i promotivnom videu. Gitara bi se posebnim USB kabelom trebala moći direktno spojiti s igračom konzolom no svi tehnički detalji priče još nisu poznati, niti koliko će takva oprema koštati. Za sada, Ubisoft nas je ostavio samo s najavom i trailerom Rocksmitha, kojeg možete pogledati u nastavku. Igrica bi svjetlo dana trebala ugledati u jesen ove godine.

Što se tiče glazbenih podloga, autori obećavaju gomilu skladbi od klasičnog rocka do trenutnih hitova, a među inima navedeni su The Animals, The Black Keys, David Bowie, Interpol, Nirvana i The Rolling Stones.

Ček dis aut