Zagreb Guitar Show predstavlja prvi album gitariste Kristijana Djuranovića iz Crne Gore

Kristijan Djuranović gitarista je iz Kotora,Crna Gora. Ovo je njegov prvi album, kojega čini 8 instrumentalnih kompozicija.

Na albumu, koji je sniman krajem prošle godine, bas gitaru svirao je Branko Marković(mladi basista iz Kotora), a Slaven Ljujić bubanj takodje mladi bubnjar iz Crne Gore koji trenutno studira na Berkleyu.

Kristijan kaže: “Sve kompozicije su u nekom blues funk fusion stilu. Na albumu sam koristio gitare Fender telecaster Custom shop 52 i 61, Marhall JTM 45 i Fender Band Master pojačala, pedale Xotic BB i Fulton Fuldrive. Na snimanju sam koristio i MK gitaru bosanskog graditelja Mirze Kovačevića. Moram spomenuti da nisam radio nikakvu produkciju gitara, već su gitare na albumu onakve kako ih je usnimio mikrofon. Glavna tema albuma je ustvari gitarski ton koji je snimljen u kućnom ateljeu bez pomoći skupih preampa i uredjaja i to je dokaz da svaki gitarista može da snimi kvalitetan ton, a da pri tom ne plaća skupa studija za snimanje gitare. Bubanj i bas su snimljeni u Duka studiju u Kotoru, a miks je radjen u M Sound studiju u Podrogorici.”

Izdavač ovog albuma je Muzička Asocijacija Crne Gore, a omot su radili Spock Design iz Hrvatske. U siječnju slijedeće godine Kristijan počinje snimanje drugog albuma na kojem će se truditi, kako kaže, “da još bolje snimi kvalitetan gitarski ton i da to bude ton onakav kakav izlazi i gitarskog boksa”.

Ček dis aut