Mixer dijeli 2×2 ulaznice za Muku po Ivanu u izvedbi Antiphonusa

antiphonustrinitasU nedjelju, 13. ožujka u 20 h, u Crkvi Sv. Katarine na zagrebačkom Gornjem gradu, koncertni Ansambl Antiphonus izvest će Bachovu Muku po Ivanu, kao treći koncert ciklusa Trinitas.

Bachova Muka po Ivanu djelo je iznimno isprepletenih dramaturških i teoloških slojeva, praizvedeno u Crkvi sv. Nikole u Leipzigu, koje krasi intenzivna atmosfera komornog muziciranja, a izvest će se zborski dijelovi, arije i sola evanđelista koji na dramatičan način nosi na svojim leđima izvješće o Kristovoj muci, i to očima učenika kojeg je Isus najviše ljubio.

Novosti ovogodišnje izvedbe bit će izvorni instrumentarij i ugodba, a kako bi glazbeni užitak bio potpun, solistima Antiphonusa, u komornom će se muziciranju pridružiti Hrvatski barokni ansambl, najznačajniji hrvatski ansambl specijaliziran za povijesno vjernu interpretaciju instrumentalne i vokalno-instrumentalne glazbe baroka i bliskih epoha, i to na originalnim glazbalima i njihovim vjernim replikama. Glazbenu će kompoziciju zaokružiti još jednom evanđelist Robert Bartneck i solist Krešimir Stražanac.

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu u Crkvu sv. Katarine sat vremena prije početka koncerta, po cijeni od 50 kn te 20 kn za studente, umirovljenike i grupe.

Mixer dijeli 2×2 ulaznice. Odgovorite točno na pitanje: Kako se zove solist koji će se ovom prigodom pridružiti Antiphonusu? Odgovore šaljite na nagradnjacha@mixer.hr.