Muse donirali opremu i zatvorili se u studio

muse2

Kao što su i najavili prije koji mjesec britanski trio Muse je povukao se u studio gdje će početi sa snimanjem svog šestog albuma. Basist Wolstenholme već je tada komentirao da bend planira veći dio albuma snimati u Londonu s obzirom da se po prvi put u dvanaest godina poklopilo da svi članovi imaju prebivalište na istom mjestu.

Posljednjih nekoliko godina Muse je ostvario znatan uspjeh na sceni. Njihov posljednji album The Resistance (2009.) osvojio je Grammy za najbolji rock album godine. Pjevač Matt Bellamy, basist Wolstenholme i bubnjar Dominic Howard proveli su posljednje dvije godine odrađujući turneju i brojne festivale promovirajući posljednji album, a njihov manager Anthony Addis ovih dana je potvrdio da se bed povukao u studio te ima u planu dovršiti novi studijski album u ovo doba slijedeće godine. Uz to je dodao da nema namjeru pratiti proces stvaranja jer bend uživa njegovo apsolutno povjerenje. Većina materijala je stvorena na turneji i kod kuće jer svaki od članova benda konstantno stvara no Addis je izjavio da apsolutno nema pojma kako će album zvučati s obzirom da se nikada ne zna kako će to izgledati kad se bend okupi i zajedno počne sklapati stvoreni materijal.

Uz već poznatu činjenicu da Muse brine za svoje fanove i već dugi niz godina zadržava niske cijene svojih ulaznica uz rast kvalitete svojih nastupa koji su postali pravi mali spektakl, brine se i za buduće mlade talente. Naime Muse je ovih dana sveučilištu Plymouth u jugozapadnoj Engleskoj, blizu svog rodnog grada Teignmouth, Devon, donirao 23,700 USD vrijednu vlastitu opremu uključujući pojačala, sintesajzere i mikrofone kako bi studentima omogućili šire polje stvaranja u suvremenoj popularnoj glazbi.

Članovi benda Muse, na istom su sveučilištu 2008. dobili počasne doktorate u visokom glazbenom obrazovanju i ovo je bio jedan od načina da se zahvale.