My Bloody Valentine još uvijek neizvjesno o novom albumu

Kultni indie bend, najtraženiji početkom 1990-ih, drži javnost u neizvjesnosti oko novog albuma još od početka ove godine no basistica Debbie Googe možda ima nove vijesti.

My Bloody Valentine, irski bend koji je obilježio glazbu sa svoja dva albuma Isn’t Anything (1988.) i Loveless (1991.), ovo proljeće odlučio je izdati remasterirane verzije tih albuma te objaviti EP-ove i neobjavljene pjesme kao dio posebnog dvostrukog izdanja, EPs 1988-1991. Albumi su remasterirani u londonskom studiju Metropolis Studios i objavljeni početkom svibnja – Isn’t Anything  u istom izdanju, a Loveless u dvostrukom izdanju. Na drugom disku nalazi se neobjavljena verzija albuma koji je proglašen jednim od najboljih albuma devedesetih.

U isto to vrijeme frontmen Kevin Shields napokon je potvrdio da će povratnički album irskog kvarteta My Bloody Valentine biti objavljen do kraja godine, a još jedan EP s novim materijalom u proljeće 2013. Svađe s diskografskom kućom i konačan raspad razlog su tome da materijal na kojem su radili sredinom devedesetih nikada nije objavljen. Bend se vratio na scenu 2008. nastupajući na brojnimfestivalima, a Shields kaže da je želju za povratkom dobio tijekom nedavnog remasteriranja albuma kada je shvatio da imaju puno nedovršenog materijala, koji valja podijeliti s javnosti.

Međutim, od tada je zavladalo zatišje po tom pitanju. Basistica  Debbie Googe, koja je ove godine u Primal Screamu zamijenila Garya “Manija” Mounfielda (koji je privremeno napustio bend prošle godine, kako bi se mogao u potpunosti koncentrirati na reunion matičnoga benda The Stone Roses), u nedavnom je intervjuu za strani magazin otkrila da bi album mogao biti objavljen već ovih dana te da je sve već snimljeno osim jedne pjesme koju Kevin dorađuje. No točan datum nije ni sama mogla ponuditi s obzirom da radi obaveza u drugom bendu zapravo ne svira na albumu. „Više sam čula s novog albuma Primal Screama nego sa našeg novog.“ izjavila je. Prolongiranje cijelog procesa objave albuma pripisala je Kevinovoj želji da se zaista temeljito ulovi u koštac s materijalom i sam snimi većinu elemenata (osim bubnja i vokala koji su se i ovako više puta snimali od početka).

Bend u ovom trenutku nastavlja i sa svjetskom turnejom po Velikoj Britaniji, Japanu i Australiji gdje se očekuje da će barem dio novog materijala činiti set listu.