Imamo još dvije ulaznice za gitaristički spektakl Kings Of Strings!

kos-2Imamo još dvije ulaznice za gitaristički spektakl u koncertnoj dvorani Lisinski 29. travnja gdje nastupaju Kings of Strings koje čine gitarski virtuozi Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg i Vlatko Stefanovski.

Prve dvije ulaznice osvojio je Marko Karačić koji je točno odgovorio na naše prvo nagradno pitanje vezano uz Tommy Emmanuela i nagradu Grammy. Emmanuel je dva puta bio nominiran, no nikada nije osvojio nagradu.

Novo nagradno pitanje glasi: “Koji je naziv prvog albuma tria Kings Of Strings i kada je on objavljen?

Svoj odgovor pošaljite na nagradnjacha@mixer.hr. Dobitnika ćemo objaviti u srijedu 24.04..

Zagreb je već prošle godine u ožujku ugostio trojicu majstora gitare u rasprodanoj dvorani Lisinski kada su se premijerno predstavili hrvatskoj publici i to neposredno nakon što ih je Tommy Emmanuel okupio u trio Kings of Strings.

Osnivač makedonske grupe Leb i sol, Vlatko Stefanovski pravi je gitarski mag naših prostora kojeg ne treba posebno predstavljati. Svoj je osebujan stil oblikovao i gradio kroz bogatu glazbenu karijeru, a usavršio je razne glazbene žanrove: od rocka i bluesa do jazza, te world musica s juga Europe.

Australskog gitaristu Emmanuela, koji je više puta gostovao u Zagrebu i gradovima u regiji međunarodni glazbeni svijet već odavno slavi kao jednog od najvećih gitarista današnjice. O tome ponajbolje svjedoče brojna glazbena priznanja magazina Rolling Stone i Guitar Player, te dvije prestižne glazbene nagrade Grammy, a također i brojne suradnje sa svjetski poznatim kolegama kao što su Eric Clapton, Joe Satriani, Steve Vai, Stevie Wonder i mnogi drugi.

Podjednako poznati Rosenberg već tri desetljeća briljira na glazbenoj sceni. Muziciranje ovog učenika škole Djanga Reinharta predstavlja samu esenciju gypsy jazz glazbe, a u svijetu je poznat i po svom skladateljskom umijeću. Uz brojna svjetska glazbena priznanja, Rosenberg je 1992. godine dobio i Zlatnu gitaru časopisa Guitarist Magazine.

Ulaznice za koncert (180/200/220 kn) mogu se nabaviti na blagajni dvorane i u sustavu Eventima.

Ček dis aut