Nick Cave And The Bad Seeds najavljuju novi album „Skeleton Tree“

nickcave_550

Njihov 16. album dolazi sa „izravnim, potresnim i sirovim“ dokumentarcem, koji uranja u tragičnu pozadinu pisanja i snimanja ovog albuma.

Nick Cave i njegovi Bad Seeds najavili su detalje novog albuma „Skeleton Tree“ , pa tako i za „izravni, potresni i sirovi“ dokumentarni film. Caveov 16. album s njegovim najdugotrajnijim pratećim bendom, i prvi studijski album nakon uspješnog „Push The Sky Away“ iz 2013. godine, kojim je osvojio vrhove ljestvica, određen je za izdavanje 9.rujna, dok će dokumentarac „One More Time With Feeling“ koji ga prati biti prikazan u 650 kino dvorana diljem svijeta dan ranije, 8.rujna.

Dokumentarac nastao pod redateljskom palicom Andrewa Dominika, koji je poznat po prethodnom radu s Caveom i članom Bad Seedsa – Warrel Ellisom na filmu iz 2007. godine pod nazivom „The Assassanation Of Jesse James by the Coward Robert Ford“, biti će upotpunjen živom izvedbom albuma, te „stopljen s intervjuima i snimkama te nadopunjen s narativnim prekidima te improviziranim umnim ekspresijama“.

Snimljen u 2D i 3D tehnici, opisan je kao „uranjanje u tragičnu pozadinu pisanja i snimanja albuma“, iza čega stoji tragični događaj kada je Caveov sin, tinejdžer Arthur poginuo nakon pada s litice blizu Brightona u srpnju 2015.