NIKKI LOUDER imaju novi album naziva “Trout”

nikki-louder-troutNezavisna izdavačka kuća Moonlee Records bjavila je novi album slovenskog noise-rock tria NIKKI LOUDER “Trout”, koji je izašao u CD i 12” vinil formatu te kao free download.

Nikki Louder je noise rock trio iz okolice Kamnika u Sloveniji, kojeg sačinjavaju Blaž Sever (vokal, gitara) i braća Luka (bubnjevi) i Peter Cerar (bas). Od formiranja grupe 2007. godine, momci neprestano sviraju diljem Europe i svake dvije godine objavljuju albume, prvo ”Alain, I’m sorry“ iza kojeg su uslijedili ”Our World Died Yesterday“ i ”Golden Men“ (posljednja dva za Moonlee Records). Iznimno dobro prihvaćena kod publike i kritike, prošla diskografska ostvarenja Nikki Louder potvrdila su kvalitetu benda da svakim albumom donese drugačiji, ali ništa manje dosljedan zvuk koji je svakim novim izdanjem zvučao svježe i zanimljivo, što je grupu promaknulo u sam vrh žanra na ovim prostorima.

Uvodni dio albuma ”Trout“ slušatelju pruža blagi osjećaj nelagode stvarajući prostranu atmosferu iščekivanja, dok se glazbena podloga lagano razvija prije nego se potpuno razmaše i usiše vas u zbrkano i kaotično suzvučje gitara i perkusija po kojem su Nikki Louder poznati. Negdje do sredine ploče se sve postavi na svoje mjesto, a svirka postaje fokusiranija i energičnija – bučne, ritmične teksture zvučnog zida dominiraju zvukovljem, upotpunjene pažljivo iskombiniranim mikrofonijama i disonantnošću nezauzdane, vrišteće gitare koja najednom počne ispunjavati bubnjiće prije nego što ponovno polako iščezne otvaranjem posljednje pjesme na albumu. Prigušeni, napaćeni, ispucali vokali donose teme karakteristične za Nikki Louder – red bizarnosti, red društvene kritike, i još jedan o osobnim nevoljama kako bi se održao zdravi poetski balans.

”Trout“ je snimljen uživo tijekom samo jedne večeri u julu 2015. u Domu kulture Kamnik. Album je snimio i izmiksao Blaž Ferlin, a snimku je masterirao Carl Saff. Autori crteža na naslovnici omota su članovi benda, dok se Darko Kujundžić pobrinuo za design. Album izlazi 15. decembra 2015. za Moonlee Records i Založbo Radia Študent u 12” i CD formatu uz uobičajeni besplatni download.

Kada bend uspije dogurati do svojeg četvrtog izdanja, moguće su samo sva scenarija – ili bi trebalo da smjesta prestanu s radom, ili je do tada već nadmašio sav svoj raniji rad. ”Trout“ dokazuje da je u slučaju Nikki Loudera moguće samo ovo potonje. Neprekidno napredujući, promišljajući i nadograđujući se, a istovremeno ostajući vjerni temeljima oko kojih su izgradili svoj jedinstveni zvuk, momci su još jednom uspjeli zakucali svaku sitnicu točno tamo gdje joj je i mjesto.