Novi album: Deluxe izdanje “The Ultimate Collection – Greatest Hits”

ultimate1U prodaji je album “Greatest Hits” koji na dvostrukom CD-u donosi nezaboravne pjesme i vječne hitove najpoznatijih izvođača objavljene u ediciji “The Ultimate Collection”. Najveća pop i rock edicija ovih prostoraThe Ultimate Collection, sadrži dvostruke kolekcije najznačajnijih pop i rock imena kao što su Bijelo Dugme, Parni Valjak, Crvena Jabuka, Indexi, Plavi Orkestar, Dino Dvornik, Haustor, Divlje jagode, Goran Bare, Grupa 220, Korni grupa, Leb i sol, Električni orgazam i mnogi drugi. Idejni začetnik i autor ove jedinstvene edicije je Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa, koji je svojim iskustvom kao strastveni kolekcionar artefakata i memorabilija svjetske rock povijesti ovu seriju izdanja doveo na razinu kvalitete kakve se ne bi posramile ni najveće svjetske izdavačke kuće.

Kolekcija “The Ultimate Collection – Greatest Hits” glazbena je literatura enciklopedijskog značaja koja donosi presjek rada i stvaralaštva umjetnika koji su posljednjih pet desetljeća ostavili dubok i neizbrisiv trag na sceni. Ovo luksuzno dvostruko CD izdanje donosi bogato opremljenu knjigu na 136 stranica, koja obiluje stručnim biografijama i kompletnim diskografskim podacima o 34 izvođača. “The Ultimate Collection – Greatest Hits” jedinstvena je zbirka sabranih djela domaće pop i rock prošlosti s uvidom u bogatstvo fonoteke Jugotona i Croatia Recordsa te predstavlja značajan potez u namjeri očuvanja hrvatske i regionalne glazbene baštine.

Uz bogato uređenu knjižicu s pričama o karijerama velikih glazbenih imena, ovo izdanje sadrži i download kod za preuzimanje čitave kompilacije u digitalnom formatu.

Edicija “The Ultimate Collection” pokrenuta je u studenom 2007. godine, kada je istovremeno objavljeno 6 dvostrukih kolekcija. Krajem 2015. kolekcija je popunjena izdanjima još nekoliko važnih izvođača kao što su: Goran Bare i Majke, Laufer i Urban & 4, Indexi te Opća Opasnost. Ovaj diskografski podvig prepoznala je i zavoljela podjednako publika, kritika i struka, te je s preko 1200 pjesama i 100.000 prodanih primjeraka početkom 2016. godine konačno dobila i svoj rezime u obliku ovog deluxe izdanja. Izdanja iz edicije The Ultimate Collection nagrađena su s dva Porina u kategoriji najboljeg kompilacijskog albuma godine (Neno Belan i Đavoli, 2009. i Dino Dvornik, 2010.)

Više informacija o ediciji “The Ultimate Collection”, kao i albumu “Greatest Hits” pronađite na: http://www.crorec.hr/ultimate