October Light – Malo sunčanog optimizma

clip_image001Malo sunčanog optimizma u ova tmurna vremena donosi nam ska-rock ekipa October Light svojim novim, „dugometražnim“ studijskim albumom pod nazivom „Free!“ i najavnim singlom i videospotom „Croatia“ (http://www.youtube.com/
watch?v=8WkPf4Su8TE
).

Album je nazvan po istoimenoj pjesmi i na njemu je bend iz Pušćina radio više od tri godine, a ovako dug period doprinio je potpunom kreativnom izražaju, ali omogućio i veliku raznolikost. Album izdaje Aquarius Records u suradnji s Bono Records i sadrži 14 pjesama, od kojih su tri pisane na hrvatskom jeziku, a ostatak na engleskom – što zbog činjenice da dečki gotovo 90 posto svojih koncerata odrade u inozemstvu, što zbog ponovne glazbene suradnje s jednim od velikana američke ska scene, Mattom Morginskyjem (O.C. Supertones), s kojim su 2010. snimili zajednički album „Everything Will Be Made Right“. Osim suradnje s Mojom, inozemnim karakterom može se pohvaliti cijeli album, s obzirom da je miksan i masteriran u SAD-u, a za pjesmu „Last Time“ miks potpisuje Hans Martin Buff – dugodišnji tehničar i majstor zvuka sedmerostrukog dobitnika nagrade Grammy Princea.

October Light na albumu „Free!“ ostat će vjerni svom prepoznatljivom ska zvuku i ritmu, obogaćujući ih maštovitim vokalnim harmonijama, žestokim gitarskim riffovima, melodičnim dionicama brass sekcije koju i dalje čine truba, trombon i saksofon, zanimljivim synthovima i loopovima, što sve zajedno albumu daje već spomenutu žanrovsku raznolikost. Tako ćete preslušavanjem albuma na trenutak pomisliti da ste se nekim čudom vratili u novovalne osamdesete, već druga pjesma odvest će vas na žestoki rock koncert, „Lavish Love“ reprezentativni je reggae primjerak, dok će vas solaža krilnice u pjesmi „Soul Cloud“ odvesti u zadimljenu atmosferu nekog njujorškog jazz kluba.

October Light je ska-rock bend iz Pušćina koji svojim glazbenim izričajem daje originalan pogled na stvarnost, a u pjesmama progovara o vlastitim iskustvima u odnosu s ljudima, kao i u odnosu s Bogom.

Bend osnivaju Petar, Marko, Filip, Stjepan i Benjamin Horvat jedne listopadske večeri 2005. godine, što odmah poslužuje i kao inspiracija za ime pod kojim je do danas ta grupa nanizala impresivnu brojku od oko 150 koncerata, odsviranih uglavnom izvan granica Hrvatske – najviše u Njemačkoj, Švicarskoj, Nizozemskoj, Austriji, Francuskoj, Švedskoj, Danskoj i Belgiji. Iza sebe već imaju 2 studijska uratka – EP iz 2006. „Songs We Wrote So Far“ i „Everything Will Be Made Right“ iz 2010. godine na kojem kao vokal gostuje velikan američke ska scene Matt Morginsky a.k.a. Mojo. Najnoviji album izlazi sa željom da se ime i glazbeno stvaralaštvo October Lighta napokon učvrsti i na hrvatskoj glazbenoj sceni.

info@octoberlight.net
www.octoberlight.net