ARCADE FIRE i JAMIROQUAI oduševili Zagreb

JAMIROQUAI

Najveći glazbeni festival u Hrvata, T-Mobile Inmusic festival je uz velika očekivanja stigao i do svog šestog izdanja. Lijepo vrijeme i predpraznično raspoloženje u prvom danu izmamljuju dvadesetak tisuća posjetitelja koji su na Jarunski Otok Mladosti većim dijelom pristigli u večernjim satima.

Program festivala je započeo u 17:00 sati, kada su prvi izvođači započeli svoje nastupe na sva tri stejdža. Unatoč ranom terminu i tek pred nekoliko desetaka ljudi, svakako treba izdvojiti vrlo kvalitetne nastupe zagrebačke skupine Mika Male i labinskih Orange Strips, koji uz Babilonce Zdenka Franjića probijaju led za Elvis Jacksona, Superhiks, te uvijek čvrste i nabrijane Partibrejkerse. Zaredavši ”Hiljadu godina”, ”Kreni prema meni” kao i siguran odabir ostalih uspješnica, Cane i ekipa daju žestoku rock’n’roll lekciju publici, koja se u tom trenutku počela sve više skupljati oko glavne pozornice.

Najočekivaniji izvođači, Arcade Fire i Jamiroquai privlače najveću pozornost prve večeri. Uz prve taktove pjesme ”Ready to start”, Arcade Fire izazivaju potpunu euforiju, zadržavajući je na visokoj razini tijekom cijelog nastupa. Odlično raspoloženi kanađani nisu krili oduševljenje svojim dolaskom, koje je neuptino bilo obostrano, te su se predstavili u najboljem izdanju potpuno opravdavajući laskavu titulu najboljeg benda na planeti. Izvedbe hitova poput ”Keep the car running”, ”The Suburbs”, ”Rebellion (Lies)” ili završne ”Wake Up”, kao i sam nastup u cjelini pristune ne ostavljaju ravnodušnim.

Točno u 23:30 na glavnu pozornicu izlaze Jamiroquai, stari znanci domaće publike koji pružaju energičan i profesionalan nastup uz vrhunsku svirku, te nepogrešivu set listu u kojoj uz materijale s novog albuma ipak prevladavaju stariji favoriti. Iako Jay Kay na trenutke djeluje pomalo rezervirano, Jamiroquai tisućama fanova pružaju nastup kakav se od njih i očekuje. U svakom slučaju, vrlo dobra i raznolika prva večer festivala.

Ček dis aut