Arrested Development rasplesali Aquarius

arrested

Svojim hitovima “Tennesee”, “People Everyday” , “Mr. Wendal”, ali i ostalim pjesmama iz svojeg hip hop opusa te još nekim obradama, članovi grupe Arrested Development rasplesali su sinoć zagrebačku publiku u klubu Aquarius. Obožavatelji su napokon dočekali da hip hop legende iz devedesetih dođu i održe svoj prvi koncert u Hrvatskoj. Premda je prošlo desetak godina od kad su njihovi hitovi osvojili vrh top ljestvica, tekstovi i melodije tih pjesama nisu zaboravljeni. Oduševljena publika pjevala je zajedno s bandom predvođenim s dva osebujna ženska vokala i energičnim i zanimljivim pjevačem Speechom.

Dvostruki su dobitnici Grammyja počeli su kao alternativa gangsta rapu s početka devedesetih, a svakako su jedno od važnih imena na američkoj sceni iz Atlante, grada u kojem dominira crna i hispano zajednica.

I sinoć su dokazali da su jedna su od najdugovječnijh svjetskih hip hop atrakcija i kako šire pozitivnu energiju te poruke pune života i ljubavi. Nažalost njihov spiritualni vođa Baba Oje nije s bandom na ovoj turneji jer je početkom godine doživio moždani udar, ali se, po izjavama benda, oporavlja i unatoč svemu želi se ponovno vratiti na pozornicu.

No zato su sve od sebe dali ostali članovi –  vokali Speech, Motsho Eshe, One Love i Tasha Larae uz  pratnju  odličnog  Za’ na basu koji je uz Arrested svirao  s poznatim zvijezdama – među ostalime Herbiem Hancockom, INXS, Simple Minds, Chaka Khan, The Black Eyed Peas, The Roots…), Rasa Don za bubnjevima i JJ Boogiea na gitari.

clip_image001Nekoliko sretnih obožavatelja koji su na nagradnim igrama osvojili  druženje s bandom su se uoči koncerta upoznali s Arrested Developmentom. Ondje su se najbolje mogli uvjeriti koliko je band opušten i zanimljiv – nije to bilo obično pozersko fotografiranje već su hip hop legende rado popričale i fotografirale sa svakim obožavateljem.

Uz Arrested Development, za odličnu atmosferu je prije koncerta bio zaslužan DJ Phat Phillie.

Nakon odličnog zagrebačkog koncerta koji nas je podsjetio na neka druga hip hop vremena, Arrested Development nastavlja turneju po regiji.

Ček dis aut