Boa oduševila publiku u Pepermintu

BOA_promocija1

Photo by Luka Tambača

U želji da se oduže svima koji su godinama nestrpljivo očekivali njihov povratnički nastup te namjeri da predstave nadolazeći album, kultna zagrebačka art-rock grupa Boa jučer je u prepunom klubu Pepermint održala kratki promotivni koncert. U nešto više od pola sata live svirke, Boa je uz nekoliko svojih bezvremenih hitova predstavila dugoočekivani svježi materijal, te nekoliko novih pjesama s novog albuma, koji početkom svibnja izlazi pod etiketom Menarta.

Također, ovim mini-koncertom najavljen je Boin veliki zagrebački koncert u klubu Aquarius, 18. svibnja 2012. koji će mnogobrojni Boini fanovi svih generacija zasigurno jedva dočekati.

Već se na sinoćnjem koncertu moglo vidjeti u kojoj mjeri je zagrebačka publike bila željna dobre svirke, pa makar i u ovako kratkom formatu od svega pola sata. Reakcije na Boine bezvremene hitove nikako nisu izostale. Publika je očekivano najbolje reagirala na njihov hit „Tako lijepa“, ali i na najnoviji singl „Fake“, koji se nedavno zavrtio radijskim eterom i novi je potencijalni hit. „Fake“ (fejk) autorski i aranžerski potpisuju zajedno članovi banda Mladen Malek, Mladen Puljiz i Slavko Remenarić, a kao što njezin engleski naziv sugerira, odnosi se na masu pojava koje nas okružuju, pretendiraju biti originali ali ne mogu, već ostaju obične imitacije nečega već viđenoga.

Boa je sinoć svima prisutnima također prezentirala i spot za pjesmu „Fake“:

Vizualno atraktivan, pravi novovalni spot režirala je Lina Kovačević, diplomirana dizajnerica koja gradi uspješnu umjetničku karijeru u Engleskoj, pa se tako njezin rad trenutačno može vidjeti na izložbi dizajna „IMPORT-EXPORT“ u Veleposlanstvu RH u Londonu, a nedavno je nastupila kao VJ na otvorenju galerije Carte Blanche u Londonu. Pjesmom „Fake“ i ostalim novim pjesmama koji su premijerno izvedene u Pepermintu Boa se nada približiti svojim starim, danas bezvremenskim hitovima „Jer ljubav je“, „Tako lijepa“, „Stup od soli“, „Za vezu je potrebno dvoje“, „Svi tvoji poljupci“, „Kao mir“ i drugima.

Boa je osim novog albuma najavila i seriju promotivnih koncerata po Hrvatskoj i regiji, na  kojima će starim i novim poklonicima predstavljati novi materijal i obilježiti 30 godina glazbenog djelovanja. Prvi od njih je u zagrebačkom klubu Aquarius, koji će se održati u petak, 18. svibnja 2012. godine.

Ček dis aut