Brundajući lavež

bulldogs

piše : Stjepan ‘Steps’ Kolobarić

Da mi je netko prije brdo godina pričao da se smisao odlaska na koncert ne mora uvijek svoditi na spiku ‘idemo pogledati bend na pozornici, imaju instrumente i sad će nam tu nešto otpeglati’ , rekao bih mu da je poludio. Klasično shvaćanje takve vrste zabave je upravo to. Pošto sam dugogodišnji konzument i aktivni sudionik takovih i sličnih događanja, ostao sam u najmanju ruku ‘iznenađen’ na koji su način dvojac , koji se kriju iza imena BULLDOGS napravili ‘nered’ i protresli glave, mozgove, tijela i štošta drugog posjetiteljima zagrebačkog skvota (AKC MEDIKA, 18.3.2011.).

Unatoč zagrijavanju DJ-a , domaćina iz DubStep Klub programa (Meniga, Bamster, Jan Becele), malo tko je slutio ‘boom’ kakav je ovaj ‘live dubstep act’ uspio napraviti. Mada ih je samo dvoje, usuditi ću se nazvati ih bendom jer način kojom su pomaknuli granice ‘dubstep’ žanra i ‘live’ svirke ne može se zanijekati. Pod maskama iliti fantomkama na glavi, kao nekakvi teroristi sa zadatkom rušenja svih receptornih stanica u tijelu, stvari shvaćaju ozbiljno i ne šale se niti u jednom trenutku.

Materijal pod imenom ‘Glamour Job’ (jedini koji sam uspio naći na Netu) sastoji se od samo 3 pjesme te nije pravi pokazatelj moći i snage ovih ‘cyberpunkera’ uživo. Službenog ‘merchandisea’ nisu imali tako da posjedovanje fizičke kopije LP-a, CD-a ili bar majice, nije bilo moguće. Na službenoj im se stranici može poslušati više pjesma i nadam se da će uskoro izbaciti i pravi dugosvirajući materijal.

Od pantomime, penjanja po mix pultu, razne mimike, fizičkog imitiranja zvukova , bacanje ‘magije’, uletavanja među publiku i ‘poganja’, polovica Bulldogsa, tajanstveni The Frog je ‘frontmen’, producent, pokretač sulude atmosfere koja očito prati svaki njihov nastup. Atmosfera koja je više ličila na ‘punk rock’ koncert nego na tipično partijanje. Uzmimo pritom i mahnito, te skroz precizno i glasno bubnjanje dotičnog Handmadea, dobijete recept sa kojim jednostavno morate biti skuhani i bačeni u vatru skakanja i ludosti na svim nivoima.

Ne trebaju im brnjice niti vodilice, svoj put traže sami. Bulldogs su zalajali i to glasno bez kompromisa. Sa nestrpljenjem ih očekujemo opet.

Ček dis aut