Dubioza Kolektiv @ Dom sportova, 26/10/2013, support: Billy Andol

Oglas

Dubioza Kolektiv @Dom sportova: Pjevajte, pi*ke!

U odjeku posljednje izdanog albuma ,,Apsurdistan’’ karte su planule gotovo kao dvorana Doma spotova kada se jučer na pozornici pojavila Dubioza Kolektiv.

S početkom koncerta u 10 sati, dvoranom su prevladale žuto-crne odjevne kombinacije za koje su publiku zamolili članovi benda a dobar provod bio je zagarantiran. Iako light show nije bio previše spektakularan bio je ipak dovoljno dobar da stroboskopima isprekida trenutke među rasplesanom ruljom nošenom zabavnom kombinacijom reggaea, punka i hip-hopa i time se otisne u sjećanje svakog jučerašnjeg posjetitelja.

Govoreći o sjećanju, kao gost iznenađenja pojavio se i Mile Kekin, koji je sa svojim bendom Hladno Pivo u suradnji sa Atheist Rap-om i Dubiozom snimio pjesmu ‘’sjećam se’’, a jučer su nam i pokazali kako to zvuči uživo. ,,Blam’’, ,Kokuz’’, ,,Recesija’’ I ,,Walter’’ ipak su najviše rasplesali publiku koja je s oduševljenjem reagirala na Dubiozinu interakciju s njima. Ruke su se vinule u zrak kada je bend zapjevao ,,Krivo je more2’’, a svjetlost su ubrzo pružali brojni upaljači i mobiteli.

Kako se koncert bližio kraju, publika je bila sve ustrajnija u nastojanju da zadrže bend što je dulje moguće, pa se tako za vrijeme drugog bisa dvoranom gromoglasno provlačilo : PJEVAJTE PI*KE! Pokoja šala od strane benda i smijehom prožet Dom sportova bili su znak da druženju neće biti kraj još neko vrijeme. Zasvirali su tako ,,Balkan funk’’, a poneki sretnici pridružili su se bendu na pozornici. Pojavila s tu i tkanina sa listom marihuane koja je izazvala snažne ovacije.

Koncert je završio pjesmom ‘’Kažu’’koja je tokom večeri već bila svirana a snažni dojmovi prepričavali su se na izlazu iz velike dvorane zagrijanog Doma sportova.

Idući koncert Dubioze Kolektiv čeka nas 15.studenog u riječkoj Dvorani mladosti, gdje će im se pridružiti Brkovi i S.A.R.S.

Dubioza Kolektiv @ Dom sportova, 26/10/2013, support: Billy Andol
foto: Ivan Gari Suvalj

Ček dis aut