Free Stage: Ej! To je već puno. Bravo dečkovi! Sam tak i dalje…

free-stage

Nakon duugooo, opet imam čast napisati pokoje slovo o mladim nadama koji četvrtkom obogaćuju program Free Staga u Retru!

dva f(ij)akeraProgram 16.02. otvorili su F(ij) aker simpatični duet na akustičnim gitarama. Dvojac svira oko godinu dana zajedno i uglavnom se drže provjerenog recepta za podizanje atmosfere po klubovima. Svirali obrade našeg novog vala a od stranog su se držali pjevnih pjesama koje svi dobro znamo. Otvorili su pjesmom od Azre- Ravno do dna, pa su se redali Creedenci , Floydi… S obzirom na dvije akustične gitare očekivala sam više solaže na jednoj od njih no dečki drapaju po akordima zajedničkim snagama. U nekoliko pjesama Mate uzima usnjak i to dobro zvuči….moj savjet je da što više rade pjesme u tom stilu…usnjak je tako dobro čuti uz gitaru. Super, super….samo vježbati i dalje.
Slaven Šimić već poznati izvođač na našem malom stejđu je opet imao dobru večer… Njegov glas je neupitno iznad prosjeka i kad ga pusti svi brbljavci stanu pričati, dovoljna recenzija za izvođača.

slaven 1Slaven je od zadnji puta poradio na komunikaciji sa publikom te nam se skromno pohvalio kako je počeo nešto zanimljivo raditi sa jednim bendom, poslušali smo, http://www.youtube.com/watch?v=-m3AZQcMPKc poslušajte i vi , ritam sekcija ipak podiže sve na još jednu štengu. Nadamo se uskoro ga vidjeti sa bendom u punom sjaju. Vježbaj sa bendom i dalje pa nas iznenadi, koliko čujem bit će to puno žešći zvuk, baš onakav kakav ti treba da se izraziš na najbolji način.

Kraj večeri su odprašili Big Strip Gorila, četvorac od čak dvije gitare, bubnjeva i vokala….primjećujete i vi u nizu….nema bas gitare. Kako je Krešo i najavio : dobro uštiman, radišan, pun energije, mladi bend je dao sve od sebe da nam pokaže kak oni čuju i doživljavaju glazbu. Rekli su mi da ne pišem kako podsjećaju na Stonse, no ja bum to napisala pa makar me ne poslušali i našli brzo basistu. Osobno smatram ( iako sam u tome jako subjektivna) ak te netko uspoređuje sa Stonsima to nemre biti loše…

gorila 2Moglo se primjetiti da im ovo nije prvi nastup te da su spontani I otvoreni prema publici. Izuzetno mi se sviđa što glavnom vokalu povremeno uskaču gitaristi kao drugi glas. To bi trebali njegovati jer baš podigne cijelu priču. Imala sam ponešto zamjerki, no onda sam u jednom trenutku prišla dečkima i malo popričala….u razgovoru sam saznala da je prosjek godina 18!!!! I došlo mi je da ih sve izljubim od sreće jer su u svem ovom ispraznom blještavilu privida koje pruža današnji svijet ipak odlučili upotpuniti prazninu svirajući.

Ej! To je već puno. Bravo dečkovi! Sam tak i dalje….Ljubi vas teta Zonzonka i sva ekipa Free stagea!!!

Ček dis aut