Free Stage: Od nježne akustike do nabrijanih zvukova

Oglas

ana I camileO da! To je taj koncept, željenog Free staga. Red nježne akustike, red poezije, red uvrnute glazbe, red nabrijanih zvukova.

Free stage u četvrtak 27.10. su nam otvorile Ana&Camile, i ako su imale veliku tremu djevojke su izvela par akustičnih pjesama što na Francuskom, što na engleskom jeziku, te nas ponijele u stidljivoj izvedbi sad već poznate Zaz. U nježnom glasu koji prvi put nastupa pred publikom osjetio se strah no baš to je toliko neopisivo lijepo čuti,taj spontani nenamješteni, jednom riječju ljudski oblik nesigurnosti i želje da zadovoljiš one koji slušaju. Djevojke, probile ste led, a to je najteže. Sad vam preostaje samo puno vježbanja i vidimo se opet!

ManMachine1Man machine – splet urbanih depresija i otuđenja i vapaja za ljubavlju na tragu nesretnog Iana Curtisa i njegovih Joy Divisiona sa zvukom davne elektronike koja je u bržim stvarima podsjetila i na Front 242. A da se uklapa u retro – čovjek svira na 2.5 inčne diskete ,pa gdje ih nabavljaš majstore ?!
Darko Ždralović Ždral- Iako kad se spomene erotska poezija većini pada na pamet onaj, Malnarov Stage, Darko Ždralović više slijedi smjernice erotskih uradaka ranog Borivoja Radakovića i Milka Valenta nego tradiconalnu pučku erotsku poeziju. Prvi put je najteže Darac, nadamo se da si se oporavio od treme.

otkazni rock1Na kraju su nas rasplesali i svakako ugodno iznenadili Otkazni Rock koji osim odličnog imena imaju i solidnu bazu fanova koja ih je dopratila i glasno podržala. Band je izveo nekoliko autorskih pjasama koje aranžmanom ali i glasom neodoljivo vuku na Prljavo Kazališe ali na ono Kazalište koje je sviralo i pjevalo iz muda, pardon srca i praznih ali sretnih džepova. Samo tak dečki, svi ste bili odlični sam se nemojte pokvariti .

VeselaDJMrkica1Kaj da velimo, samo Vesela DJ Mrkica može ovakav tempo i ovakvu atmosferu zamijeniti playlistom O da, tako je dobro kad si tu!

by ZonZonka

Ček dis aut