Gilbert po treći put u Boogaloou

mixer.hr-paul-gilbert

piše: Martin Heidl

Sinoć je gitaristički virtuoz Paul Gilbert po treći put posjetio Zagreb. Povod koncerta u "Boogaloo"-u, bila je promocija njegova posljednjeg albuma "Fuzz Universe".

mixer.hr-paul-gilbert3Gilbert je suprugu i stalnu članicu pratećeg mu benda Emi (klavijature) na ovoj turneji zamijenio session gitaristom Tonyjem Spinnerom, nekadašnjim pridruženim članom grupe "Toto". Poznato je da je Gilbert u posljednje vrijeme lagano promjenio zvuk a u autorske pjesme uvrstio više bluesa, rocka i soula, pa se odabir Spinnera, gitariste blues senzibiliteta čini sasvim primjerenim..

Nakon uvodnih pjesama "Fuzz Universe " i "Olympic" s novog albuma, činilo se da se koncert neće previše razlikovati od prethodna dva, odnosno da će obilovati odlično raspoređenim autorskim pjesmama i uzbudljivom atmosferom. Ali, tada je bend odsvirao blues "Rock Me Baby" Jimija Hendrixa i to u hiper-gažerskom stilu, zatim dva speed metal instrumentala prvog Gilbertovog benda "Racer X " ("Tehnical Difficulties " i "Scarified), pa dopadljivu "Green Tinted Sixties Mind " ("Mr.Big "). Nakon te zbrke , uslijedila je simfo-rock kompozicija "Roundabout"("Yes"), a da bi dojam bio potpun na repertoaru se našla i "I Want(s) to Be Loved" Muddyja Watersa.

Nakon još nekoliko korektno odsviranih obrada ("Little Wing ") i pokoje vlastite pjesme, dobro raspoloženi virtuoz oprostio se sa zagrebačkom publikom nakon otprilike sat i pol nečega što bi se najbolje moglo opisati kao sjajno odsvirana gaža.

mixer.hr-paul-gilbert2

Ček dis aut