I Zagreb voli 2CELLOS!

clip_image001[5]

Photo: Kristijan Tabet

Koncert 2CELLOS bio je rasprodan u samo nekoliko dana, mnogi obožavatelji nažalost nisu uspjeli kupiti kartu, a Luka i Stjepan imali su veliki i zahtjevan zadatak – pokazati na prvom, velikom,  samostalnom koncertu u Zagrebu zašto ih obožava publika diljem svijeta uključujući  i inozemne glazbene zvijezde.

I pokazali su, njihova izvedba pjesama s albuma prvijenca 2CELLOS Luka Sulic & Stjepan Hauser (Sony Masterworks/Menart):  Welcome to the Jungle, Viva La Vida, Human Nature, With Or Without You, Smooth Criminal, Smells Like Teen Spirit.

Publika je imala priliku čuti i izvedbe pjesama kojih nema na albumu, a koje u originalu izvode AC/DC, Green Day i Sting.

No prije energične izvedbe  pop rock hitova u njihovoj jedinstvenoj u verziji na violončelima, publici su  odsvirali I nekoliko pjesama iz njihovog repertoara klasike.

Stjepan je svirao Morriconea i Poppera, a Luka Rahmanjinova i Montijev Čardaš.

clip_image001Poznatom dvojcu su se na pozornici pridružili Mia Miljković na klaviru te Duško Kranjc na bubnjevima.

Bila je to divna noć i za 2CELLOS i za njihovu publiku. Luka i Stjepan nisu krili zadovoljstvo i sreću nakon uspješnog koncerta, a mnogobrojni obožavatelji su im pokazali koliko im znače i nakon koncerta – stol za kojim je popularni dvojac potpisivao albume i majice okružili su sa svih strana kako bi što prije dobili autogram.

Photo:  Željkica Makanec

Ček dis aut