Izvještaj: Ambasada Gavioli – 17.05.2014., Carl Cox & Uroš Umek

Oglas
foto: Dejan Hren
foto: Dejan Hren

piše: Vjera Šestan

Slavna i svima draga „katedrala luksuznih barv“ – Ambasada Gavioli, prethodne je subote, 17.05.2014.,  ugostila neke od najvećih imena klupske scene. Umeku su se u proslavi 38. rođendana za miksetom na main flooru pridružili i Carl Cox, Mike Vale i Tomy Declerque, dok su u intimnijem i opuštenijem privee’-u publiku oduševili Shark, Jaka, Sylvain i Eddie F.

Party je otvorio Mike Vale te je trosatnim setom zagrijao publiku za slavljenika Umeka koji je dokazao da njegovo srce još uvijek tuče u ritmu dobrog, starog techna. Kroz dvadeset i jednu godinu svoje karijere Umek je vjerno pratio trendove techno glazbe kako bi u subotu u svojem nastupu oživio duh prošlosti i svojim setom u vrijeme vratio Ambasadu Gavioli time nanovo osvojivši sve starije ljubitelje kvalitetnog techna.

foto: Dejan Hren
foto: Dejan Hren

DJ pult potom je prepustio britanskom kolegi Carlu Coxu čije je ime u kombinaciji s Umekovim u Izoli predstavljalo party godine. Kao zaljubljenica u zvukove techna stvorenih prije 2000-ih g., ne mogu si dozvoliti reći kako je realnost ispunila očekivanja onih koji su došli poslušati Coxa u potrazi za tim istim zvucima kojima je raspaljivao publiku dok je još techno zapravo bio techno. Iako su njegovom izvedbom bili zadovoljni oni koji o legendarnom Coxu vjerojatno znaju samo ime, dugogodišnji ljubitelji njegove glazbe prepoznali su promjenu u nastupu oca britanskog techna. Tokom njegovog nastupa atmosferu su ponovo podigle atraktivne plesačice prikazavši publici čari ovoga slovenskog kluba nakon čega se oko 6 ujutro za rasplesanu publiku pobrinuo Tomy Declerque. On je ujedno i zatvorio party u Ambasadi nakon čega su se oni još željni dobrog provoda uputili na službeni after-party tradicionalno održavan na plaži kod Belvederja. After – party slavila je većina posjetitelja partija upijajući sunce do kasnih popodnevnih sati.

Nakon uzbudljivih i nezaboravnih 18 sati druženja, plesanja i zabave svi koji su imali priliku biti dio ove priče otišli su kući s blaženim osmjehom na licu znajući kako je još jedan party (i after-party) uspješno zbližio i proslavio techno populaciju.

Ček dis aut