Koga čega – Skaville-a, komu čemu – svima!

postolar-skaville
Skaville broj 4 je završen.  Uskoro ćemo dobiti i ‘službeno izvješće’ o festivalu, a sada, nakon cjelodnevnog oporavka, kratki osvrt na zadnju večer.

Uvala Voz na Krku. Ekipa još na plaži bez obzira na opako hladnu vodu. Većina oko svojih šatora uzima zalet za feštu…

Oko devet sati prostor ispred bine još je uvijek prazan i ništa ne govori da će netko uopće nastupiti. Pozicionirali smo se kraj šanka i čekali da se nešto desi.

Na binu izlaze Postolar Tripper. Skaville pučanstvo lagano izlazi iz svojih šatora i zauzima prostor ispred bine, a dvije pjesme kasnije svi plešu… i tako do jutra.

I tu bi mogli završiti priču i vama bi bilo jasno kako je bilo, no evo još par observacija uz ispriku onim bandovima koje nećemo spomenuti.

Domaći bandovi očekivano su najbolje zagrijali publiku, koja je sa prvim taktovima dala do znanja da je spremna na zabavu dokle god ima svirke. Bilo je tu i popriličnog odmaka od ska (i srodne) glazbe, ali to nikoga nije pretjerano smetalo, mada je očito da domaća ekipa više koketira sa ska glazbom nego je to izabrala kao svoj glazbeni izričaj. Iz naslova ovog članka i fotke možete shvatiti tko nas se najviše dojmio.

Gosti iz Španjolske, Kaso Perdido, poprilično su bili tanki u komunikaciji, a očita je bila i nesigurnost u (preglasnoj) svirci, kombinaciji ska i punka. Pucali su parole o koridi, što je trenutno aktualno, a palo je i par političkih (za one koji razumiju španjolski). No Pasarán!

Zvijezde večeri, Pannonia Allstars Ska Orchestra, povratnici na Skaville, dokazali su i pokazali da su opravdano izabrani za headlinere, mada im je trebalo vremena da publiku vrate na radnu temperaturu nakon poprilične pauze na početku i uštimavanja sounda ‘ko da su sami na plaži. Veliki dio šarma ovog banda čini pjevač KRSA aka Lord Panamo, no i sviračka ekipa je jaka i dojmljiva. Očekivano, naglasak je bio na stvarima s novog albuma Feel The Riddim. Nadamo se da će biti prilike da ih opet vidimo na Skaville-u.

Kad se sve zbroji, dajemo organizatoru veliki plus za ovakav happening, uz naglasak na izbor lokacije koja omogućava neometano tulumarenje do zore.

Preporučamo i dodatni angažman na ‘dovlačenju’ inozemnih ska bandova i pojačavanju line up-a i promidžbe, jer ovakav je festival osvježenje u poplavi ljetnih festivala u Hrvatskoj, i zaslužuje da traje i raste.

Vidimo s na Skaville-u br.5!
Ček dis aut