LETU ŠTUKE @ Hypo centar

AnastazijaVrzina_270511_LetuStuke24

Piše: Vedran Semenski
Fotografije: Anastazija Vržina

Sarajevske Štuke doletjele su u Zagreb promovirati svoj vrlo novi album – “ispod čekića” zvan “Brojevi računa”, koji je kod nas izašao točno na dan koncerta pa je tako koncert ujedno bio i promocija albuma, promotivna prodaja i potpisivanje, te druženje s, kako se kasnije pokazalo, vrlo velikim brojem fanova.

AnastazijaVrzina_270511_LetuStuke28Koncert je održan u pomalo „štreberskoj“ dvorani Hypo Centra kojoj bi više odgovarala publika s odijelima, uglađenim „biznismenima“ koji u kafićima preko puta slušaju puno „profinjeniju glazbu“ (ne želim vam uopće opisivati taj melos). Letu štuke su započeli u vrlo žestokom i rokerskom štihu s prvim singlom „Brojevi računa“ sa istoimenog novog albuma. Četiri nove pjesme koje su svirali publika je prihvatila vrlo dobro, a hitove s prva dva albuma praktički nije trebalo ni pjevati. Raspoložena publika je napunila dosadnjikav prostor dvorane a opuštena atmosfera u sarajevskom štihu ni u jednom trenutku nije opadala, za što se pobrinuo frontman Dino Šaran s povremenim upadima obraćanja publike između pjesama.

AnastazijaVrzina_270511_LetuStuke38Vjerujem da je momke iz Letu štuke zasigurno iznenadio feedback i reakcija publike od koje su na kraju na bisu uzimali i “muzičke želje”. Publika u kojoj je ipak dominirala ženska populacija nije prestajala plesati i pjevati ni poslije koncerta jer je rijetko tko odolio štandu sa albumima i stolu uz kojeg su Štuke potpisivale što god se potpisivati dalo, ma koliko god to trajalo (a trajalo je bogme do u noć) i to sve uz bezbrojne šale koje Zagreb zasigurno nije čuo ranije.

O svirci treba reći samo jednu stvar: Štuke znaju posao. Zvuke je bio solidan, ali je zato rasvjeta bila lošija nego što bi bila na proslavama školske mature.

Letu štuke se u svakom slučaju može smatrati prvenstveno live bendom jer će koncert svakog uvjeriti da mora imati njihov CD.

AnastazijaVrzina_270511_LetuStuke08

Ček dis aut