TBF raspjevao ‘radničku klasu’ u Tvornici

Oglas

Najava predbožićnog koncerta TBF-a velikom je brzinom rasprodala Tvornicu kulture za predviđeni koncert u petak 21. prosinca što je organizatorima bilo dovoljno da prirodaju još jedan klupski koncert u subotu. A kakav je bio petak?

Puna Tvornica kulture, gužva na garderobi, gužva na šanku, gužva pred pozornicom. Ali bez previše stresa zbog čekanja, u zraku je ipak bila nota blagdanskog raspoloženja- TBF je na vrijeme i na prvu krenuo sa starim hip hop hitom Yen dva i udario temelj nepogrešivom ritmu do kraja koncerta. A do kraja je trebalo proći kroz više od dva sata svirke i tri bisa. Iako treba biti pošten i reći da je na trenutke atmosfera pomalo zakazala što je možda i subjektivna ocjena nakon odgledanog Pozitivnog koncerta gdje su nabrijane gitare nosile sve pred sobom a publika ispustila dušu, TBF-ovci su napravili izvrstan koncert. Jedan od vrhunaca dogodio se pri izvedbi hita Veseljko gdje je bend profesorski kao na satu zdravstvenog odgoja pokrenuo cijeli klub s rukama u zraku i zbornim pjevanjem. Vjerujem da roditelji ne bi imali ništa protiv ovakvog odgoja što su neki i pokazali na Lud za njom jer ljubav je bila prisutna na svakom koraku.

TBF je prva klasa hrvatske rock, hip hop, mainstream scene. Iako su prošli kroz sve trgove, klubove, festivale, i dalje su plutajuća ritmična bomba koju nose savršeno izrežirani tekstovi Saše Antića i energija Mladena Badovinca uz prisutnost ostatka benda koji zaokružuje ovu cjelinu u idealnu zabavu i raspoloženje. Hrvatska „radnička klasa“ pokazala je u Tvornici kulture da se ne boji „smaka svita“ s obzirom da je petak bio rasprodan a subota nudila još jedan koncert te da još uvijek postoji kritična masa za muzička kulturna zbivanja što je jako dobra vijest za budućnost rocka u Hrvata.

Ček dis aut