Tko je rasturio Retro Caffe?

retrostilEvo i prvog izvještaja iz zagrebačkog Retro Caffea i koncerta u FREE STAGE aranžmanu. Prošli četvrtak (da, malo kasnimo al’ ipak je ovo prvi izvještaj…) svoje pjevačko sviračke performanse su nam izveli:

Zvonka Obajdin koja neodoljivo po svom ponašanju na stagu, imiđom i načinom na koji izvodi autorske pjesme podsjetila na  Sheryl Crow, rijetku ženu koja se usudila uzeti gitaru u ruke i zasvirati rock. Zvonka je svoje tople ali nostalgične pjesme  obogatila sa električnom gitarom koja joj je dala puno žešču dimenziju. Njen novi gitarista se zove Robi i kako sama kaže imali su svega par probi a poznaju se tek dva tjedna.

Pa bravo Zvonka, ako je to zvuk koji ste za dva tjedna uspjeli dobiti što će biti nakon dva mjeseca. Njena želja je imati dobar rock band i nači dobru ekipu gdje bi mogla svoje pjesme konačno izvoditi onako kako ih je i zamislila. Želimo ti puuuuno sreće u traženju i vidimo se skoro na Free stagu!

Drugi dio večeri su otprašili Loony Bin Projekt, band koji nimalo ne ostavlja ravnodušnim čak ni Bad Blue Boyse(kojih je bilo tu večer). Vau, baš su nas pomeli svojom svirkom. Band koji se očito naslušao jako dobrog swinga, tex-mexa a bogami i kabarea. Pjesme su zaista raznolike i šareno pospajane no ipak iznad svega dominira glas Pere koji je kao reinkarnacija uvaženog Waitsa, pa se i prepoznatljiv zapis banda oslanja na taj osebujan stil koji vraća u sjećanje vodvilje,Brechta i taj fantazmagorični svijet lumpenproleterijata. Band svira jako nonšalantno i očekivao bi da svako malo iskoče iz šina ali to se ne događa, točni su i uvježbani ko mali pioniri. Bravo dečki, svi su plesali i svi su se dobro zabavljali.

Svakako band koji ima sjajnu perspektivu samo da je još ovo America, ma, zapravo dobra je i ova naša rvatcka, mala zemlja u kojoj možeš biti velik.  Ali trebaš znati male tajne velikih majstora. So go go go!!!!

by Zonzonka

Ček dis aut