13. Springfestival u Grazu – spoj glazbe, tehnologije, umjetnosti i dizajna

Oglas

13. SpringfestivalGraz, UNESCO-ov grad svjetske baštine i UNESCO-ov grad dizajna, i ovog će proljeća okupiti umjetnike iz cijelog svijeta. 13. Springfestival održat će se od 29. svibnja do 2. lipnja na raznim lokacijama poput čudesnog kluba Dom im Berg smještenog u špilji, koncertne dvorane Helmut-List-Halle, raznih klubova i hangara, kao i kreativnih prostora. Kao i do sada  predstaviti će umjetnike iz svijeta glazbe, tehnologije, umjetnosti i dizajna. Springfestival je jedan od vodećih europskih događaja kojem je cilj povezivanje glazbenika, producenata, pjevača i umjetnika.

 

Među prvim objavljenim imenima pojavili su se Carl Craig (techno legenda iz Detroita), Francesco Tristano (čiji repertoar uključuje baroknu i klasičnu glazbu, jazz te klupsku glazbu), Extrawelt (dvojac koji od 90-ih gaji vlastiti stil koji je i danas teško priključiti nekoj kategoriji moderne elektronske glazbe), Tosca (projekt u kojem Richard Dorfmeister i Rupert Huber istražuju dubine ambijentalnih i downtempo zvukova). Potvrđeni su i Zombie NationDJ HellHVOBJustin Martin,JackmasterMarek HemmannKinkGeorge FitzGeraldJoy Orbison, … Cjelokupni line up, koji samo što nije popunjen, pogledajte na službenim stranicama Springfestivala – www.springfestival.at.

U sklopu festivala po treći put održat će se i konferencije Springsessions koje nastavljaju proces povezivanja, potiču stvaranje novih projekata i suradnji te promoviraju inovativne projekte koji oblikuju budućnost digitalne i dizajnerske industrije. Ovogodišnje teme uključuju digitalnu umjetnost, maštu, inspiraciju, dizajn, vizualnu kulturu, eksperimentalnu tehnologiju, interaktivno iskustvo ili pak informatičku umjetnost. Na konferencije su svi pozvani, bilo da ste poslovni čovjek, imate odlične ideje ili drugačije poglede na trenutačne trendove. Predavači dolaze iz cijelog svijeta, kreiraju trendove, vizionari koji razmišljaju izvan kalupa, a svi su stručnjaci i pioniri u svojim područjima. Serija predavanja Springsessions će se održati u muzejskom okruženju Joanneumsviertel 30. i 31. svibnja. Do sada su potvrđeni slijedeći govornici: Gmuk, Evan Grant, Memo AktenGeoffrey Lillemon i Steve Mason.

Cijene ulaznica za Springfestival i Springsessions možete provjeriti i kupiti ih online na www.springfestival.at/tickets, a novosti vezane uz festival možete pratiti i na Springfestival facebook stranici.

Ček dis aut