5. Skaville Festival – International summer ska festival

skaville

Najplesniji ljetni festival na Jadranu održat će se u kampu PRELUK (RIJEKA/OPATIJA), 28. & 29. & 30.07.2011. Nastupaju izvođači iz Jamajke, Njemačke, Valencie, Slovenije, Francuske, te najbolji hrvatski nadolazeći ska sastavi.

Idemo redom:

MARK FOGGO (VB, Nizozemska) – jedan od najzabavnijih i najdinamičnijih ska izvođača u Europi, a na Skavilleu će promovirati svoj zadnji album Mad. Brze i zarazne pjesme sa uptempo ska ritmom i fantastičnim nastupom uživo u kojem Mark pokazuje zašto je na sceni već preko 30 godina garancija su odlične zabave i kvalitetne muzike.

PAT KELLY (Jamajka) & The Magic Touch (Njemačka) – rođen u Kingstonu na Jamajci 1949. godine, Kelly je ska, rocksteady i reggae pjevač te jedan od malo preostalih pionira rocksteadya i roots zvuka. Uz pratnju njemačkog benda The Magic Touch koji promoviraju novi vlastiti album pun organskog ranog reggae i ska zvuka

KI SAP (Valencia) – dolaze iz Valencie, imaju fantastičan flow brass sekcije uz upečatljiv i buntovan ženski vokal. Dakle, tzv. musica rebelde, puna socijalne tematike, tematike otpora i odbacivanja filozofije novca, antigolobalizma, antifašizma i kontra svake diskriminacije i potčinjenja čovjeka.

ASPENCAT (Valencia) – nova generacija ska i reggae bendova iz Valencije na tragu najpopularnijih Obrint Pasa sa novim albumom Naixen Primaveres. Jungle, dancehall, toasting, ali sa korijenom u reggae i ska ritmovima, Aspencat je sljedeća velika zvijezda na europskoj sceni.

OPEN SEASON (Švicarska) – broj 1 reggae-ska band u Švicarskoj predstavlja novi album Louder, ali svira i stare hitove, prva klasa rocksteady i ska ritmova pomiješanih sa danehall i ragga vokalima upečatljiva su zvukovna slika ovog benda

RED FIVE POINT STAR (Slovenija) – prljavi skankeri iz Slovenija su top ska bend sa područja bivše Jugoslavije, njihov miks ska, swinga, punka, rock’n’rolla praši sve ispred sebe

&

NEOZBILJNI PESIMISTI (Srbija) – antiglobal etno punk iz Srbije koji okuplja ono najbolje od Balkana i vraća natrag u obliku jedinstvenog zvuka revolucije koja dolazi iz njihove ritmične, glasne i pozitivne energije.

LA CAVASKA (Francuska) – rock’n’ska bend uzima najbolje od ska i punka s odličnom brass sekcijom i distoriziranim ritmovima

EVE & THE EVILS (Hrvatska) – ponajbolji zagrebački ska sastav sa izrazitim osjećajem za ritam

OFFICER DOWN (Hrvatska) – mladi ali iskusni sa novom pjevačicom, Officeri su pratkički kućni bend festivala te predstavljaju studijsko izdanje Fušeri uzvraćaju udarac.

RADIO AKTIV (Hrvatska) – možda i najveća nada mlade hrvatske ska scene, njihovi socijalni tekstovi i melodičan brass idealna su kombinacija koja jednostavno vabi na plesni podij.

S-KAPADA (Hrvatska) – balkanski gusarski ska pokušava bit misao vodilja ovim Osječanima dok pokušavaju prikazati autentičan zvuk regije.

&

Po prvi puta organizator predstavlja i novu pozornicu koja će biti smještena na Preluku.

RUDEBOYS STAGE (dj & soundsystem)

BAGA SOUND (Bosnia) – Mire & DJ Soul dva su selektora u jednom miksu, od rootsa preko reggae i junglea do masivnog dubstepa, Baga sound dolazi iz centra džungle u vaše uši…

DžonSkaVolta & Oskar (Skaville officials) – two tone / ska punk / patchanka eskanol / skank

Licho & Pancake Soundsystem – ska / punk / reggae

&

CIJENA KARATA:
Cijena festivalske karte jest 160 kuna
Cijena po danu je 100 kuna
Cijena festivalske karte u pretprodaji je 150 kuna
Rezervacije u pretprodaji su moguće do 25.07. na email tickets@skaville.org ili tel/fax. 048/711-073 (od pon – pet 08,00 do 16,00h).

Ček dis aut