ACTFEST 2009 – festival slobodne glazbe

Autonomni centar – ACT organizira festival slobodne glazbe ACTFEST 2009, u tematski nešto izmijenjenom izdanju u usporedbi s prošlogodišnjim Festivalom, kada
su na njemu nastupila najveća imena nezavisne kulturne scene. Ove godine naglasak Festivala je na edukaciji te glazbenim improvizacijama.

Prvi dan Festivala, u srijedu 30. rujna, započinje radionicom hakiranja starih radio uređaja i instrumenata popularno nazvano Circuit Bending. Idućih dana, edukacijski segment Festivala nastavlja se Dječjom elektronskom radionicom (u suradnji s Knjižnicom Nikola Zrinski), te radionicama vezanim uz softver otvorenog koda Fluxus i PureData.

U 4 dana festivala (30. rujna – 3. listopada) održat će se ukupno 6 koncerata brojnih glazbenika i umjetnika iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Srbije. Posljednjeg dana festivala, u Maloj sceni Centra za kulturu, biti će prikazan i dokumentarni film Good Copy, Bad Copy, koji se bavi aktualnom temom copyrighta, piratstva i kulture.

Program Festivala će se održati na različitim lokacijama u Gradu Čakovcu. Većina sadržaja Festivala je besplatna i za sudjelovanje nisu potrebne prijave. Program festivala i dodatne informacije dostupne su na web stranici www.actfest.info.

Donatori ovogodišnjeg Festivala su Ministarstvo kulture, Ministarstvo obitelji,
branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Međimurska županija, dok su tvrtke
Euromusic Agency d.o.o. i DJ Scena sponzorski podržali manifestaciju.

Ček dis aut