ALESTORM plovi prema ZADRU

clip_image002

Škotski heavy-metal pirati Alestorm na svojem će višegodišnjem uspješnom krstarenju po svjetskim morima i oceanima kormilo okrenuti i u pravcu Jadrana, a za stanicu svog  pohoda odabran je zadarski poluotok Puntamika na kojem će se usidriti početkom lipnja (juna) 2012. godine (www.hr.metalfest.eu). Ne treba sumnjati da će tijekom kratkog boravka u Zadru na mnoge ostaviti nezaboravan dojam, da će biti pjesme, plesa i neograničenog veselja, baš kako to biva na nastupima sve poznatije i cijenjenije škotske družbe. Kao bonus svima, ovoga puta sve će se to događati u autentičnijem, morskom okruženju.

Alestorm su pod imenom Battleheart osnovali Gavin Harper i Christopher Bowes 2004. godine u Perthu, Škotska, a nakon dvije godine upotpunili postavu s basistom Danijem Evansom i bubnjarom Dougom Swierczek, te snimili dva dema, “Battleheart“ i „Terror On The High Seas“. Pjesma “Set Sail And Conquer” završila je na Metal Hammerovoj kompilaciji “Battle Metal V” i tu se metalni svijet malo ozbiljnije upoznao sa Battleheartom.

To je bio i period s nekoliko promjena u postavi, ali i s najvažnijim trenucima za nastavak karijere. Naime, 2007. godine Battleheart potpisuje diskografski ugovor s austrijskim metal labelom Napalm Records, a posljednji korak kojeg je trebalo napraviti prema realizaciji službenih izdanja bio je – promjena imena. ‘Kamen spoticanja’ je, tada daleko poznatiji, finski folk metal bend Battlelore, pa kako se on i Battleheart ne bi dovodili u isti kontekst, izdavač je zatražio promjenu imena, i – nastaje Alestorm.

Prišlo se zatim finalizaciji debitantskog izdanja koje je pod nazivom „Captain Morgan’s Revenge“ izašlo 2008. godine i izazvalo uglavnom pozitivne reakcije i kod kritike i publike. Heavy-power metal s poletnim catchy melodijama, jurišnim refrenima i epskim nabojem, u kombinacijama modernih i narodnjačkih instrumenata i s tekstovima baziranim na piratskim avanturama, mnogi su doživjeli kao pravo osvježenje na sceni. Čak se išlo toliko daleko da su Alestorm neki nazivali i ‘nasljednicima Running Wilda“.

ALESTORM –  Shipwrecked
http://www.youtube.com/watch?v=ggyC0FOzqHM
Na krilima uspješnog debija Alestorm započinje i svoje koncertne ‘avanture’, na kojima pokazuje da je sve dobro što se o njemu čulo istinito, te brže od očekivanog okuplja sve veću vojsku obožavatelja. Uskoro stiže i drugi album „Black Sails At Midnight“ (2009.) pa i treći, ovogodišnji „Back Through Time“, a neumorni ‘pirati’ u kratkom su razdoblju, uz još nekoliko promjena među ‘članovima posade’, prokrstarili ‘pola svijeta’, izdržali sve oluje, stigli i do Novog Zelanda i Australije, što ide u prilog tezi ‘dobar glas daleko se čuje’. A da jeste dobar, moći će se čuti i vidjeti na prvom izdanju Metalfesta Croatia 2012, na koje će Alestorm doploviti s nikad povoljnijim vjetrom u jedra.
Early bird ulaznice (http://www.hr.metalfest.eu/tickets.html) se po cijeni od 299 kuna / 44 eura (plus pretprodajna naknada) mogu kupiti još samo do ponedjeljka, 31.10., dok će od utorka, 1.11.2011., pa do 29.02.2012. koštati 359 kuna / 49 eura (plus pretprodajna naknada).

Isto tako, od 1.11. bit će otvoren telefon 060 666 666, na kojem će se moći dobiti informacije vezane uz festival.

A uz brojne pogodnosti koje će nuditi svojim posjetiteljima, jedna od njih je i popust na usluge HŽ – a, s kojim je dogovorena suradnja. Svim putnicima, posjetiteljima Metalfesta Hrvatska 2012, HŽ će odobriti popust u visini  40% od redovne prijevozne cijene u 1. i 2. razredu svih putničkih, brzih i IC vlakova (osim za ICN (nagibne) vlakove). Popuste će moći koristiti posjetitelji koji kupe povratnu kartu iz bilo kojeg mjesta u Hrvatskoj (minimalna udaljenost Zadra 25 km), kao i posjetitelji iz Slovenije, s kojom HŽ ima sklopljen poseban sporazum o prijevozu posjetitelja na kulturne i sportske manifestacije.

LINE-UP METALFEST CROATIA 2012:

IN EXTREMO (www.inextremo.de)
BLIND GUARDIAN (http://www.blind-guardian.com)
KREATOR (http://www.kreator-terrorzone.de)
HYPOCRISY (http://www.hypocrisy.tv)
BEHEMOTH (www.behemoth.pl )
VADER (www.vader.pl )
DEATH ANGEL (www.deathangel.us )
LEGION OF THE DAMNED (http://www.legionofthedamned.net/2011)
ENSIFERUM (http://www.ensiferum.com)
ALESTORM (www.alestorm.net )
POWERWOLF (www.powerwolf.net )
BREZNO (www.myspace.com/breznospace )
DOOMED (www.myspace.com/doomedband )
ASHES YOU LEAVE (www.ashesyouleave.org )
RISING DREAM (www.rising-dream.net )
INFERNAL TENEBRA (www.infernaltenebra.com )
UNINVITED (www.myspace.com/uninvitedcro )

Ček dis aut