Antenat unplugged na rođendanu portala Reggae.hr

4ti-rodjendanSubota 30. studeni rezervirana je za jedno od zanimljivijih ovogodišnjih klupskih koncerata – Antenat unplugged.  Realizacija prvog ištekanog koncerta Antenata dugo se zakuhava, a prezentacija njihovog šesnaestogodišnjeg opusa rada u ovom izdanju, bit će zaista nesvakidašnje događanje koje svakako vrijedi popratiti.

Antenat već godinama svoju magičnu i zaraznu energiju uvijek prenese na publiku! Svakako zabilježite 30.11. u svoje kalendare i ne propustite biti dio ovog posebnog događaja – samo jednom se svira unplugged prvi put.

Antenat
www.antenat.net
www.facebook.com/pages/Antenat/29692881604

Bend Antenat osnovala je 1997. godine skupina prijatelja iz zagrebačkog kvarta Špansko. Počeli su kao standardni rock-kvartet s bubnjem, basom, gitarom i vokalom, a s vremenom se postava širila, mijenjajući glazbene stilove. Bend je sve više nastupao, profilirajući vlastiti glazbeni izričaj koji danas nazivaju – subreggae. Subreggae kao pojam izmislio je sam bend Antenat, zbog izbjegavanja komplikacija u objašnjavanju kombinacije stilova glazbe koju sviraju. U njemu su sadržani različiti utjecaji, od reggaea i duba, preko ska i punka, do world-music elemenata, a svaki član benda sa svojim instrumentom pridodaje toj mješavini i nešto svoje: bubnjevi žestinu punk-rocka, brass-sekcija reggae i jazz atmosferu, gitare psihodeličnu notu, klavijature atipičnu harmonizaciju koja podsjeća na sedamdesete, a udaraljke afro-ritmove. Za subreggae vole reći da je to jedna velika glazbena heterogena masa u homogenom izdanju.

Zadnji Antenatov album „Izlet“ u MM centru SC-a završio je s dva rasprodana koncerta i pokazao da je interes za novi materijal benda zavidan. Nakon šesnaest godina postojanja Antenat je izbacio treći album koji donosi najzreliji materijal do sada i prvi spot snimljen u istom prostoru u kojem je bila i promocija albuma (te njegovo snimanje).

Ako niste upoznati s jednim od najboljih sastava na zagrebačkoj sceni više informacija možete saznati o njima na: www.antenat.net. Novi album „Izlet“ možete besplatno skinuti ili kupiti na http://antenat.bandcamp.com u digitalnom obliku ili kupite CD u Dirty Old Shopu.

Ček dis aut