Anti-Nowhere League ponovo u Zagrebu!


anti-nowhere leaguePunk rock legende Anti-Nowhere League ponovo dolaze u Zagreb! Nastupit će u sklopu jednodnevnog Vive Le Punk festivala koji će se održati 10. studenog u zagrebačkom klubu Močvara. Uz headlinere Anti-Nowhere League nastupaju ljubljanski The Drinkers, zagrebački Skretničari, a najavljeni su i gosti iznenađenja.

Anti-Nowhere League predvođeni frontmanom poznatijim kao Animal, danas slove za jedan od vodećih punk rock bandova stare garde. Osnovani su 1980. u Londonskom Tunbridge Wellsu, a prvi singl ”Streets Of London” izdaju 1981. godine. Single postiže veliki uspjeh na alternativnim ljestvicama, ali zbog ”neprimjerenih stihova i ponašanja” istodobno biva zabranjen. Slijede turneje s The Exploited i The Damned, a zatim i prvi, danas kultni album ”We Are… The League” koji se smatra jednim od najboljih i najutjecajnijih punk albuma svih vremena. 1983. godine se prvi put predstavljaju publici s ovih prostora nastupivši na zagrebačkom Muzičkom Bienalle-u, a snimke s tog koncerta su kasnije objavljene kao live album ”Live In Yugoslavia”. U narednih nekoliko godina izdaju par singlova, a nakon drugog studijskog albuma ”Perfect Crime” iz 1987. band prestaje s radom.

Nakon što Metallica 1992. na svoj koncert na londonskom Wembleyu odluči pozvati Animala da im se pridruži u izvedbi pjesme ”So What”, band razmišlja o ponovnom okupljanju.

Anti-Nowhere League se vraća na scenu i 1996. izdaju povratnički album ”Pig Iron”. Band je od tada gotovo konstantno na turneji, a u nekoliko navrata posjećuju i Hrvatsku, nastupivši na festivalima Fiju Briju, 1997. u Zagrebu i 2006. na pulskom Viva La Pola. Njihov posljednji album pod nazivom ”The Road To Rampton” iz 2007. dobiva odličan feedback od kritike i publike i općenito se smatra njihovim najboljim radom još od prvijenca.

Karte po cijeni od 80 kuna u pretprodaji možete nabaviti na sljedećim prodajnim mjestima:

Dirty Old Shop – Tratinska 22, Kovač – Masarykova 14, Aždaja Boutique – Gajeva 17, Mama – Preradovićeva 18 i na blagajni kluba Močvara – Trnjanski nasip bb.
Ček dis aut