Autori čine Split lipšim – serija koncerata na splitskoj Pjaci

Autori_cine_Split_lipsim1Bogatom koncertnom ljetu u Splitu pridružit će se još četiri jedinstvena događanja pod nazivom „Autori čine Split lipšim“!

Naime, u sklopu nacionalne kampanje „Autori čine svijet ljepšim“, na splitskoj će Pjaci nastupiti neka od najznačajnijih domaćih kantautorskih imena, za ovu priliku u posebnim, akustičnim aranžmanima. Serija koncerata započinje 18. srpnja, a otvara je autor legendarne i nikad prežaljene Daleke Obale, Marijan Ban, ovaj put u pratnji Diktatora. Tjedan dana kasnije, 25. srpnja, nastupit će „dalmatinski Cat Stevens“, Tedi Spalato, dok 1. kolovoza na Pjacu stiže zagrebačka grupa Pavel predvođena Splićaninom Aljošom Šerićem. Zadnji koncert, 8. kolovoza, rezerviran je za nastup grupe Libar koja će na ovom koncertu predstaviti svoj novi zvuk i nove članove svoje glazbene posade. Ulaz na sve koncerte je, naravno, besplatan.

Koncerte na Pjaci zajednički organiziraju Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP te Turistička zajednica Grada Splita s ciljem promicanja svijesti o važnosti poštivanja autora, autorstva i autorskih prava.

Inače, ovih se dana u radijskom eteru mogu čuti novi radio spotovi kampanje „Autori čine svijet ljepšim“. Hitove u izvedbi Nene Belana, TBF-a, Bare i Plaćenika, Novih Fosila, Massima i Olivera Dragojevića nakratko zamjenjuje tišina nakon koje se slušateljstvo poziva da zamisli svoju svakodnevicu bez omiljenih hitova s radija. Važno je napomenuti da su se autori svih pjesama bez razmišljanja priključili kampanji i ustupili svoja ostvarenja bez ikakve naknade.

Kampanja se na jesen premješta u internetske sfere – znajući da se gotovo 99% sve glazbe na internetu koristi ilegalno, HDS ZAMP planira edukaciju opće javnosti o korištenju legalnih online glazbenih servisa, a osobito edukaciju najmlađih osnovnoškolskih i srednjoškolskih uzrasta.

Ček dis aut